Στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου για τη στελέχωση του ΕΦΚΑ ο Σωκράτης Βαρδάκης

Κρήτη
Στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου για τη στελέχωση του ΕΦΚΑ ο Σωκράτης Βαρδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Φορέα και εκπρόσωποι των Συνταξιούχων

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον ΕΦΚΑ λόγω υποστελέχωσης, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Φορέα και εκπρόσωποι των Συνταξιούχων. Στην τοποθέτησή τους ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί από το Περιφερειακό Κέντρο Ασφάλισης Κρήτης, το οποίο ιδρύθηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με 14 ελεγκτές, καταλογίζοντας πάνω από 10 εκ. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, καταδεικνύοντας ακόμα μια φορά τη βαρύτητα που έχει η ενίσχυσή και όχι η υποστελέχωση που έχει επιλέξει η Κυβέρνηση, αφήνοντάς το με 4 ελεγκτές σε όλη τη Κρήτη.

Επίσης, έγινε αναφορά και στις εκκρεμότητες συντάξεων, καθώς με fast track διαδικασίες και χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, κατορθώθηκε ναι μεν να μειωθούν σε ότι αφορά τις κύριες συντάξεις, ωστόσο τα λάθη που έχουν προκύψει στην έκδοση αποφάσεων, δυστυχώς απλά θα μεταθέσουν το πρόβλημα στο μέλλον. Σχετικά με τις επικουρικές αναφέρθηκε η τραγική κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας εκκρεμοτήτων που υπάρχουν ακόμα και από το 2009-2010.

Ο κ. Βαρδάκης αφού ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την πρόσκληση, κατά την τοποθέτησή του τόνισε: «Ο ΕΦΚΑ χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, καθώς είναι απαρχαιωμένη και δυσχεραίνει πολλές φορές το έργο των υπαλλήλων. Το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί αυτή τη στιγμή, καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, ωστόσο η διοίκηση έχει προχωρήσει σε αναιτιολόγητες μετακινήσεις, υποστελεχώνοντας το Π.Ε.Κ.Α., το Κ.Ε.Α.Ο., αφήνοντας τμήματα συντάξεων με ανεκπαίδευτους και άπειρους υπαλλήλους. Είναι επίσης απαράδεκτο να μένουν αναπάντητες οι καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου για κωλυσιεργία στον χαρακτηρισμό ατυχημάτων ως εργατικά, για πάνω από ένα χρόνο ταλαιπωρώντας και αφήνοντας ανασφάλιστους εργαζομένους.

Επίσης, μείζονος σημασίας ζήτημα αποτελεί η αποδιοργάνωση του ΣΕΠΕ που έχει οδηγήσει στη αύξηση εργατικών ατυχημάτων.

Έχουμε προχωρήσει στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που αναδεικνύουν τα προβλήματα και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε το αρμόδιο Υπουργείο για να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του Φορέα και να μην συνεχιστεί άλλο η απαξίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News