Ακόμη δύο σακούλες με χασίς βρέθηκαν σε παραλία στο Ρέθυμνο - Συνολικά 160 κιλά χασίς είναι "ορφανά'

Κρήτη
Ακόμη δύο σακούλες με χασίς βρέθηκαν σε παραλία στο Ρέθυμνο - Συνολικά 160 κιλά χασίς είναι "ορφανά'

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνες προς πάσα κατεύθυνση

Ακόμη δύο «ορφανές» σακούλες με χασίς εντοπίστηκαν το απόγευμα στην παραλίας της Σκαλέτας. Οι σημερινές 4 σακούλες (σε Σταυρωμένο και Σκαλέτα) είναι περίπου 130 κιλά. Και άλλα 30 της Επισκοπής και Του Πετρέ, σύνολο 160 κιλά. Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση καθώς τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται σακούλες με χασίς παραλιακά στο Ρέθυμνο περίπου παράλληλα με τον ΒΟΑΚ. 

Συναγερμός έχει σημάνει από τις αρχές της εβδομάδας στις αστυνομικές αλλά και στις λιμενικές πλέον αρχές του Ρεθύμνου, καθώς με διαφορά λίγων ωρών, βρέθηκαν τρία ακόμα «ορφανά» δέματα με μεγάλες ποσότητες χασίς στις παραλίες του Πετρέ και του Σταυρωμένου.

Μετά από το δέμα των 14 κιλών και 240 γραμμαρίων χασίς που βρέθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου σε παράδρομο του ΒΟΑΚ κοντά στην άμμο και ανάμεσα σε ξερόκλαδα στην παραλία της Επισκοπής, χθες Πέμπτη (16/2) το απόγευμα η περιπολία του τμήματος Τροχαίας του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, εντόπισε πεταμένη μία ακόμα νάιλον σακούλα που περιείχε 15 κιλά και 100 γραμμάρια χασίς στο αμμώδες τμήμα της παραλίας του Πετρέ.

Κι ενώ τα ναρκωτικά περισυνελλέγησαν άμεσα από τους αξιωματικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 το πρωί, Λιμενικοί -αυτή την φορά- ενημερώθηκαν για την ύπαρξη δύο ακόμα «ύποπτων» δεμάτων στην παραλία του Σταυρωμένου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, αλλά και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, όπου έκπληκτοι είδαν δύο ακόμα «ορφανές» νάιλον σακούλες χασίς, που βρίσκονταν στην ακροθαλασσιά και μάλιστα και στις δύο είχαν εισχωρήσει τα νερά της θάλασσας.

Λιμενικοί και αστυνομικοί, λένε οι πληροφορίες του neakriti.gr, πως είναι αδύνατον έως και αυτή την ώρα να προσδιορίσουν με ακρίβεια την ποσότητα του βρεγμένου χασίς που περιέχουν οι δύο νέες σακούλες, όμως εκτιμούν ότι ίσως να είναι περίπου ίδιου βάρους -με κάποιες αποκλίσεις- με τις δύο προηγούμενες που βρέθηκαν στον Πετρέ και στην Επισκοπή.

Αν και οι έρευνες ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αφενός για την ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών και αφετέρου για τον εντοπισμό τυχόν άλλων «ορφανών» δεμάτων χασίς κατά μήκος των παραλιών του Ρεθύμνου, εντούτοις, ερευνάται με σχολαστικότητα και το ενδεχόμενο οι ποσότητες αυτές να ήταν φορτωμένες σε κάποιο πλοίο (ή καΐκι) και κάποιος για να τις ξεφορτωθεί, τις πέταξε στις παραλίες.

Αν και το φαινόμενο αυτό είναι ασυνήθιστο για τα δεδομένα του Ρεθύμνου, ωστόσο, κάτι αντίστοιχο έχει σημειωθεί στο παρελθόν στην περιοχή των Δωδεκανήσων.

Μέχρι στιγμής πάντως οι σακούλες που βρέθηκαν σε Επισκοπή και Πετρέ, περιείχαν συνολικά περίπου 30 κιλά χασίς, ενώ άλλα τόσα εκτιμάται ότι περιέχουν και οι δύο τελευταίες νάιλον σακούλες που εντοπίστηκαν το πρωί στην παραλία του Σταυρωμένου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News