Βαρδάκης: «Απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες μαθητευόμενοι των ΕΠΑΛ»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες μαθητευόμενοι των ΕΠΑΛ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές καταγγελίες δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες μαθητευόμενοι στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες, αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ηρακλείου Σ. Βαρδάκης

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τους μαθητευόμενους των ΕΠΑΛ που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πάνω από τρεις μήνες, πραγματοποίησαν 39 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, σοβαρές καταγγελίες δημοσιεύονται στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες μαθητευόμενοι στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ σε Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι απλήρωτοι για πάνω από τρεις μήνες.

Να σημειωθεί ότι το ποσό της αποζημίωσης των μαθητευομένων προέρχεται από κοινοτικούς πόρους με τη συγχρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου και καταβάλλεται από  την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Τομέα Παιδείας / Ειδικός Λογαριασμός του Υ.ΠΑΙ.Θ. στους μαθητευόμενους, ενώ ο εργοδότης βαρύνεται με τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες  καταβάλλει μηνιαίως.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Είναι αδιανόητο αυτά τα νέα παιδιά να καταλήγουν να δουλεύουν τόσο καιρό χωρίς αποζημίωση. Το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα και να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους μαθητευόμενους».

Για τους λόγους αυτούς οι βουλευτές καλούν την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει πού οφείλεται η άνω των τριών μηνών καθυστέρηση της αποζημίωσης των μαθητευομένων  στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητευομένων από Κρήτη, Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό την άμεση καταβολή του οφειλόμενου ποσού στους εν λόγω μαθητευόμενους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News