Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε η υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Κρήτη
Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε η υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται πλέον μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα

Συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη ενώπιον του Ζ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το προηγούμενο διάστημα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη από τη Νεάπολη Λασιθίου, τον Δεκέμβριο του 2015, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Η απόφαση του Α.Π. αναμένεται πλέον μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων (δευτεροβάθμιο δικαστήριο) είχε απορρίψει ως απαράδεκτη την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να παραμείνει η πρωτόδικη αθωωτική -για τη γιατρό που είχε κατηγορηθεί- απόφαση.

Εάν οι αρεοπαγίτες κάνουν δεκτή την αίτηση αναίρεσης, η δίκη - σε δεύτερο βαθμό - θα διεξαχθεί εκ νέου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα παραμείνει η αθωωτική για την αναισθησιολόγο απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος είχε αθωωθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου το 2021. Ωστόσο, μετά την απαλλακτική για τη γιατρό πρωτόδικη απόφαση, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης) προσδιορίστηκε να γίνει πριν από περίπου τρεις μήνες: Τον περασμένο Νοέμβριο, η πλευρά της υπεράσπισης έκανε ένσταση απαραδέκτου της έφεσης του εισαγγελέα ως αόριστης.

Η εν λόγω ένσταση έγινε δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την έφεση του εισαγγελέα κι έτσι παρέμεινε η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, η οποία είχε κρίνει αθώα την αναισθησιολόγο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News