Ιεράπετρα: Τελευταία ευκαιρία για να πάρει σάρκα και οστά το Βιομηχανικό Πάρκο

Κρήτη
Ιεράπετρα: Τελευταία ευκαιρία για να πάρει σάρκα και οστά το Βιομηχανικό Πάρκο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πιο κρίσιμη φάση της βρίσκεται η υπόθεση της χρηματοδότησης και της κατασκευής του Βιομηχανικού Πάρκου Ιεράπετρας

Μετά από 15 χρόνια προσπαθειών η υπόθεση της χρηματοδότησης και της κατασκευής του Βιομηχανικού Πάρκου Ιεράπετρας, βρίσκεται πλέον στην πιο κρίσιμη της φάση, καθώς εκείνοι που οραματίστηκαν αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο το 2008 και αυτοί που πήραν την απόφαση να επενδύσουν σε αυτό, έχουν τώρα την τελευταία τους ευκαιρία να βοηθήσουν άλλη μια φορά οικονομικά, ώστε το Βιομηχανικό Πάρκο να ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Ο πρόεδρος της ΒΙ.ΠΑ, Ιεράπετρας κ Στέλιος Γιακουμάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μανόλης Παπαδάκης  και το Δ.Σ. της εταιρείας καλούν τα μέλη την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του «Μελίνα Μερκούρη» ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει θέληση από τους περισσότερους να συνεχιστεί η προσπάθεια, αφού έχουν ξεπεραστεί πλέον τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Με την έκδοση της υπ’ αριθμό 122988/19-12-2022 απόφασης  του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η μοναδική πλέον υποχρέωση της εταιρείας «Βι.Πα. Ιεράπετρας Κρήτης Α.Ε.», είναι μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2023, να καταθέσει προς έγκριση την Πράξη Εφαρμογής. Η προσπάθεια μας είναι, η Πράξη Εφαρμογής να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αρχίσει και η κατασκευή του έργου.

Έχει προκηρυχτεί η υποβολή αιτήσεων μέχρι 23 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης, «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), με σκοπό να επιχορηγήσει την κατασκευή νέων Επιχειρηματικών Πάρκων, με 68 εκατομμύρια ευρώ» μας εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΒΙ.ΠΑ Ιεράπετρας Α.Ε. κ Γιώργος Σωμαράκης πολιτικός μηχανικός.

«Με βάση τα παραπάνω, οι συνθήκες  για την «Βι.Πα. Ιεράπετρας Κρήτης Α.Ε.»  κρίνονται θετικές, αφού έχει πλέον την δυνατότητα το Πάρκο, να ενταχθεί και σε χρηματοδότηση.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τους μετόχους της εταιρείας και όποιους επιθυμούν να επενδύσουν στο Πάρκο, σε συνάντηση που θα γίνει την Δευτέρα 13-02-2023 στις 18:00 μ.μ., στην μικρή αίθουσα εκδηλώσεων του Μελίνα Μερκούρη, προκειμένου η εταιρεία να τους  ενημερώσει και να καταγράψει το επενδυτικό ενδιαφέρον των επενδυτών, (παλαιών και νέων), με σκοπό να καθορίσει την Α΄ φάση κατασκευής του Πάρκου», πρόσθεσε ο κ Σωμαράκης, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες που σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν  οχλούσες επιχειρήσεις, οι οποίες δε μπορούν να λειτουργούν πουθενά αλλού παρά μόνο εντός κάποιου Βιομηχανικού Πάρκου.

Σε συνάντηση που είχε κάνει ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης με τον πρόεδρο της  ΒΙ.ΠΑ Ιεράπετρας ΑΕ. κ. Στέλιο Γιακουμάκη, τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Σωμαράκη και τον διευθύνον σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη είχαν συζητηθεί τα  θέματα που αφορούν στο ΒΙ.ΠΑ Ιεράπετρας, το σχεδιασμό του έργου, το αίτημα χρηματοδότησης και τη στήριξη από τον Δήμο Ιεράπετρας.

Έγινε μάλιστα και αυτοψία στο χώρο του ΒΙΠΑ  στη θέση Ξεροστέρνες  βόρεια της πόλης της Ιεράπετρας όπου ο δήμαρχος ξεναγήθηκε στην περιοχή που αναμένεται να αξιοποιηθεί για τη μεγάλη αυτή επένδυση.

«Πρόκειται για ένα έργο αναγκαιότητας που σε κάθε περίπτωση θα υποστηρίξουμε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων και να φτάσει προς υλοποίηση. Επιπλέον, ο Δήμος Ιεράπετρας θα συμμετέχει ενεργά στο στήσιμο του ΒΙ.ΠΑ με δράσεις και πρωτοβουλίες. Η άμεση κατασκευή και στέγαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιοτεχνιών θα στηρίξει σημαντικά την οικονομία του τόπου και θα προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή» είχε δηλώσει ο κ. Καλαντζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News