Στην «κατάψυξη» το Οροπέδιο Λασιθίου με το θερμόμετρο να έχει «κολλήσει» στους -7,3 βαθμούς Κελσίου

Κρήτη
Στην «κατάψυξη» το Οροπέδιο Λασιθίου με το θερμόμετρο να έχει «κολλήσει» στους -7,3 βαθμούς Κελσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τοπίο στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι κατάλευκο και πανέμορφο, έτοιμο να υποδεχθεί τους εκδρομείς το Σαββατοκύριακο, όπως και οι υπόλοιπες χιονισμένες ορεινές περιοχές της Κρήτης

Θερμοκρασία …Νευροκοπίου κατέγραψε σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου το θερμόμετρο “κόλλησε” από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι τις 9 το πρωί στους -7,3 βαθμούς Κελσίου, βάζοντας στην “κατάψυξη” τα χωριά της περιοχής.

Ήδη από τα μεσάνυχτα η θερμοκρασία είχε πέσει στους -3 βαθμούς και τα συνεργεία του δήμου βγήκαν στους δρόμους για να ρίξουν αλάτι, προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτό και προσβάσιμο το κεντρικό οδικό δίκτυο. Η πτωτική πορεία της θερμοκρασίας συνεχίστηκε και λίγο αργότερα έφτασε τους -7. “Πάγωσαν τα πάντα, ακόμα και το απάτητο χιόνι έγινε πάγος” ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ο οποίος σημείωσε πως αυτά τα επίπεδα θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα χαμηλά και σπάνια για την περιοχή, χωρίς, ωστόσο, να φτάνουν τους -17 βαθμούς που καταγράφηκαν πριν από μερικά χρόνια.

Το τοπίο στο Οροπέδιο Λασιθίου είναι κατάλευκο και πανέμορφο, έτοιμο να υποδεχθεί τους εκδρομείς το Σαββατοκύριακο, όπως και οι υπόλοιπες χιονισμένες ορεινές περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές και ο μηχανισμός παραμένει επί ποδός και παρεμβαίνει όποτε και όπου απαιτείται. Το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο σε πολλές περιοχές, ενώ στον Άγιο Μανόλη το ύψος του ανέρχεται στα 3 μέτρα.

Ο ίδιος καλεί τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κινούμενοι στην περιοχή, να φέρουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, να αποφεύγουν δευτερεύοντες δρόμους, όπου δεν έχει γίνει αποχιονισμός, σταθμεύοντας να μην παρεμποδίζουν την κίνηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων, να φορούν πολύ ζεστά ρούχα και να έχουν κάνει κράτηση εφόσον θέλουν να φάνε σε κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής, καθώς η κίνηση αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News