Ο Δημήτρης Φραγκάκης πρώτος επιλαχών για τη θέση του Μανούσου Βολουδάκη - Τι είχε δηλώσει για τις εκλογές του 2023

Κρήτη
Ο Δημήτρης Φραγκάκης πρώτος επιλαχών για τη θέση του Μανούσου Βολουδάκη - Τι είχε δηλώσει για τις εκλογές του 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Φραγκάκης είναι ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου και εφόσον δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και δεν έχει διαλυθεί η παρούσα Βουλή θα κληθεί να αποδεχτεί ή όχι τη βουλευτική έδρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης είναι ο πρώτος επιλαχών στον Νομό Χανίων για να καταλάβει τη βουλευτική έδρα της Ν.Δ η οποία "χηρεύει" με τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη ο οποίος είχε εκλεγεί δεύτερος στο ψηφοδέλτιο με 12.818 σταυρούς. Ο κ. Φραγκάκης είναι ο πρώτος επιλαχών του ψηφοδελτίου και εφόσον δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές και δεν έχει διαλυθεί η παρούσα Βουλή θα κληθεί να αποδεχτεί ή όχι τη βουλευτική έδρα.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των εθνικών εκλογών του 2019 στο Νομό Χανίων η κατάταξη των υποψηφίων της Ν.Δ ήταν η ακόλουθη:

Ντόρα Μπακογιάννη με 16. 355 ψήφους,

Μανούσος – Κωνσταντίνος Βολουδάκης 12.818

Βασίλειος Διγαλάκης 7.029

Δημήτρης Φραγκάκης 5.085

Ιωάννης Κασσελάκης 3.772

Ελβίρα-Χριστίνα Στασσινού 1.601 ψήφοι

Από τους παραπάνω εκλέχτηκαν οι τρεις πρώτοι και ο πρώτος επιλαχών είναι τώρα ο Δημήτρης Φραγκάκης εκτός κι αν ο ίδιος δεν θελήσει να ορκιστεί. Τότε θα κληθεί ο δεύτερος επιλαχών και πάει λέγοντας μέχρι να καλυφθεί η θέση του εκλιπόντος στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Φραγκάκης τον Δεκέμβριο του 2022 με μια ανάρτησή του στο facebook που συνοδευόταν με φωτογραφία μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε γνωστό ότι δεν επρόκειτο να πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές του 2023 και πως θα έμενε στα μετόπισθεν να βοηθήσει το κόμμα του. Στην ανάρτησή του αυτή ανέφερε: «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν έλειψα ποτέ από καμία μάχη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τους επόμενους μήνες θα δώσουμε ακόμα μία με στόχο η ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές και ο ίδιος να είναι ξανά αυτοδύναμος Πρωθυπουργός.

Η χώρα μας χρειάζεται σταθερότητα, συνέπεια λόγων και έργων και σκληρή δουλειά για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της τελευταίας τετραετίας. Και σε αυτή τη μάχη θα είμαι παρών με όλες μου τις δυνάμεις.

Στη συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου συμφωνήσαμε να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής αλλά να αναλάβω έναν πιο διευρυμένο ρόλο ενόψει των εθνικών εκλογών. Με περιοδείες σε όλη τη χώρα θα είμαι ένας από εκείνους που θα μεταφέρουμε το πολιτικό μας μήνυμα σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά.

Ειδικά όσον αφορά τον τουρισμό θα εξηγήσουμε σε κάθε πολίτη την τεράστια προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνησή μας για να καταφέρουμε μέσα σε δύο χρόνια να ξαναχτίσουμε ό,τι γκρεμίστηκε λόγω της πανδημίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του όλο αυτό το διάστημα.

Οφείλω επίσης ευγνωμοσύνη στους χιλιάδες συμπολίτες μου που με ψήφισαν το 2019. Τους ευχαριστώ έναν- έναν χωριστά και τους διαβεβαιώνω ότι θα παραμείνω δίπλα τους και κοντά στον τόπο μας. Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους με τη δουλειά μου στον τουρισμό αυτά τα τρία δύσκολα χρόνια και κυρίως με το μετρήσιμο αποτέλεσμα που φέραμε στην τοπική οικονομία και την κοινωνία των Χανίων.

Και για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, δεν έχω σκοπό να είμαι υποψήφιος και σε κανέναν Δήμο…

Καλές γιορτές σε όλους!».

Δείτε την ανάρτησή του Δημήτρη Φραγκάκη στις 19 Δεκεμβρίου 2022:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News