Κρήτη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας

Κρήτη
Κρήτη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανακοινώσεις των δήμων για τα σχολεία που θα λειτουργήσουν την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου - Συνεχής επικαιροποίηση

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, εξακολουθεί να «σαρώνει» και την Κρήτη, παρατείνοντας των κλείσιμο σχολικών μονάδων και στους τέσσερις νομούς του νησιού, με τα φαινόμενα, σύμφωνα με τις προγνώσεις να συνεχίζονται και αύριο Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου.

Ο κάθε δήμος αποφασίζει ανάλογα, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές γεωγραφικές ιδιομορφίες, καθώς οι χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά. Εάν υπάρξει σημαντική αλλαγή στα μετεωρολογικά δεδομένα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Μέχρι στιγμής οι παρακάτω σχολικές μονάδες στην Κρήτη θα παραμείνουν κλειστές:

Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

 • Ο Δήμος Γόρτυνας: Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, όλα τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο) θα είναι κλειστά και την Τετάρτη 8/2 εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της δυσκολίας στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Κλειστό θα είναι και το ΚΗΦΗ στον Πανασό. Στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Ο Δήμος Φαιστού: Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ορεινών όγκων σε Ζαρό, Βορίζια και Καμάρες. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Μοιρών και Τυμπακίου, καθώς και όλα τα νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Παρατείνεται και για αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και του Νηπιαγωγείου Κεραμειών, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή και δυσχεραίνει τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

 • Ο Δήμος Καντάνου Σελίνου: «Λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας Barbara τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας και οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 από τις 09:00πμ., εκτός του Δημοτικού Σχολείου Ροδοβανίου που θα παραμείνει κλειστό.»
 • Ο Δήμος Σφακίων ανακοινώνει ότι «παρατείνεται και για αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η αναστολή λειτουργίας των εξής σχολείων: – Δημοτικό και νηπιαγωγείο Ασκύφου, Γυμνάσιο και Λύκειο Χ.Σφακίων»
 • Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα ” και για αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά, θα λειτουργήσουν όλοι κανονικά, για όσα παιδιά προσέλθουν.
 • Ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει ότι μετά από απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη Γιώργου, από αύριο Τετάρτη 08/02/2023, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας , Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου μας θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα υποχωρούν.

Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου

 • Ο Δήμος Ανωγείων και Αμαρίου: Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων Αμαρίου και Ανωγείων. Η απόφαση λήφθηκε από τους δημάρχους για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή. Παρά το ότι δεν υπάρχουν προβλήματα που να απασχολούν τους κατοίκους πέρα του κρύου και της υποχρέωσης λήψης μέτρων ασφαλείας, οι δημοτικές Αρχές Αμαρίου και Ανωγείων καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν μετακινήσεις που δεν κρίνονται απαραίτητες, όπως επίσης να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή σε σημεία του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ολισθηρότητα λόγω παγετού.
 • Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου: Με γνώμονα την αφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και αύριο Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αγίου Βασιλείου θα παραμείνουν κλειστά. 

Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

 • Ο Δήμος Ιεράπετρας: Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, λαμβάνοντας υπόψη και τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, οι σχολικές μονάδες στην Κοινότητα των Μαλών και της Καλαμαύκας, το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου που εδρεύει στο Καβούσι και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στην Ιεράπετρα.
 • Στο Οροπέδιο Λασιθίου: Συνεχίζεται η επέλαση της «Barbara» στο Οροπέδιο Λασιθίου για τρίτο 24ωρο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι φτάνει μέσα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου τους σαράντα πόντους, ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο, για το λόγο αυτό σύμφωνα με τον ίδιο τα σχολεία του δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News