Ηράκλειο: "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι" λένε οι κτηνοτρόφοι - Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις

Κρήτη
Ηράκλειο: "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι" λένε οι κτηνοτρόφοι - Την Πέμπτη οι αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκέντρωση οργανώνεται με σκοπό να μπορέσουν να παραβρεθούν όσο γίνεται περισσότεροι κτηνοτρόφοι, από την ευρύτερη περιοχή, για να γίνουν οι ανάλογες συζητήσεις και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου, μέσα από προτάσεις και διεκδικήσεις που θα καταθέσει "στο τραπέζι" την Πέμπτη στις 9 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, η προσωρινή διοίκηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου. Η συγκέντρωση οργανώνεται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Θωμά, με σκοπό να μπορέσουν να παραβρεθούν όσο γίνεται περισσότεροι κτηνοτρόφοι, από την ευρύτερη περιοχή, για να γίνουν οι ανάλογες συζητήσεις και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Το πρώτο θέμα συζήτησης, θα είναι η ενημέρωση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027 από τον προϊστάμενο επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Δημήτρη Φιλιππάκη και την προϊσταμένη επιδοτήσεων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου Άννα Γύπαρη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για τους παραγωγούς που παραμένουν απλήρωτοι σε βασική ενίσχυση, σε πρασίνισμα, σε εξισωτική και στο μέτρο 22 που αφορά στην ενίσχυση για το κόστος των ζωοτροφών.

Το τελευταίο θέμα που θα τεθεί στη συγκέντρωση, θα είναι αυτό της διοργάνωσης κινητοποιήσεων. Όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του ΣΕΚΝΗ Γιώργος Τζουλιαδάκης, "ο κόμπος πια έχει φτάσει στο χτένι. Ακόμα και στην περίφημη πληρωμή των ζωοτροφών, χιλιάδες είναι οι κτηνοτρόφοι που έχουν αποκλειστεί. Όταν είχα θέσει το θέμα στον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά στο Ηράκλειο, μου είχε πει ότι θα έδινε περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να κατατεθούν οι ενστάσεις και στη συνέχεια να πληρωθούν και εκείνοι οι παραγωγοί. Όμως, όχι μόνο δεν πληρώθηκαν οι ενστάσεις, αλλά μπήκε και ένα άλλο "τρικάκι", βάσει του οποίου έμειναν εκτός πληρωμών και εκείνοι οι οποίοι είχαν το 2021 ελεγχθεί για τη λεγόμενη Πολλαπλή Συμμόρφωση", καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο αγροτοκτηνοτρόφος.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό, όπως μας είπε ακόμη, ότι, για πρώτη φορά στα ιστορικά δεδομένα των επιδοτήσεων, από τον Οκτώβριο που δόθηκαν οι προκαταβολές μέχρι και σήμερα, δεν έχει ανοίξει το σύστημα να γίνουν διορθώσεις λαθών για να πληρωθούν οι δικαιούχοι μέσα στον Μάρτιο όπως πάντα γενόταν... Ο Γιώργος Τζουλιαδάκης καταλήγει, λέγοντας, πως ο δρόμος πλέον της σύγκρουσης με την παρούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι αναπόφευκτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News