Η “Μπάρμπαρα” πάγωσε και την αγορά της Κρήτης

Κρήτη
Η “Μπάρμπαρα” πάγωσε και την αγορά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μισθωτοί εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εμπορικών μαγαζιών έδωσαν κανονικά το “παρών” στην αγορά, με την επισκεψιμότητα να κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα

“Παγωμένη” ήταν η αγορά του νομού Ηρακλείου χθες, με την επισκεψιμότητα ένεκα των καιρικών συνθηκών να είναι αισθητά περιορισμένη. Ο κόσμος φαίνεται πως προτίμησε να καθίσει στο σπίτι του και να απολαύσει τη ζέστη αντί να βγει έξω και να ψωνίσει.

Παρά το γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας υπολειτούργησε με πολλά σχολεία για παράδειγμα να μένουν κλειστά, δε συνέβη το ίδιο στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις. Μισθωτοί εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες εμπορικών μαγαζιών έδωσαν κανονικά το “παρών” στην αγορά, με την επισκεψιμότητα να κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. Φαίνεται πως ο καιρός υπήρξε καταλυτικός παράγοντας ώστε οι άνθρωποι να μη βγουν από το σπίτι τους και έτσι να μην υπάρξει κίνηση στην αγορά.

Η “Νέα Κρήτη” επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Μανόλης Κουμαντάκη, ο οποίος επισήμανε πως τα μαγαζιά του νομού Ηρακλείου ήταν ανοιχτά αλλά η εμπορική και καταναλωτική κίνηση ήταν σαφέστατα περιορισμένη. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κουμαντάκης υποστήριξε πως «μπορεί ο δημόσιος τομέας να υπολειτούργησε ή να μη λειτούργησε καθόλου, αλλά τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Οι έμποροι σκέφτονται την επόμενη μέρα και άνοιξαν τα μαγαζιά τους αγνοώντας τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Όλα ήταν ανοιχτά. Παραγωγή υπήρξε. Από εκεί και πέρα, ο κόσμος κινήθηκε σε παγωμένα νερά. Δε βγήκε έξω και προτίμησε να καθίσει στο σπίτι του. Ασφαλώς, υπήρξαν συνέπειες για το επάγγελμά μας αφού ήταν μια μέρα που χάθηκε ο τζίρος σε πολλά μαγαζιά. Ευχόμαστε οι επόμενες ημέρες να είναι σαφώς καλύτερες και ο κόσμος να έρθει με όρεξη για να ψωνίσει», σημείωσε ο κ. Κουμαντάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News