Η Κρήτη «αγκάλιασε» εκδήλωση της Ηπείρου για τον σχολικό και τον χειμερινό τουρισμό

Κρήτη
Η Κρήτη «αγκάλιασε» εκδήλωση της Ηπείρου για τον σχολικό και τον χειμερινό τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη είναι μια αγορά που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες τουρισμού στην Ήπειρο και κυρίως όσους δραστηριοποιούνται στο ορεινό κομμάτι, καθώς πολλοί Κρητικοί, ειδικά τους χειμερινούς μήνες μπορούν να ταξιδέψουν προς την ηπειρωτική Ελλάδα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή φορέων και ταξιδιωτικών πρακτόρων της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη στοχευμένη εκδήλωση παρουσίασης της Ηπείρου στο Ηράκλειο Κρήτης, με θέμα «Σχολικός και Χειμερινός Τουρισμός», στο πλαίσιο του έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η Κρήτη είναι μια αγορά που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες τουρισμού στην Ήπειρο και κυρίως όσους δραστηριοποιούνται στο ορεινό κομμάτι, καθώς πολλοί Κρητικοί, ειδικά τους χειμερινούς μήνες μπορούν να ταξιδέψουν προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, «η Ήπειρος και η Κρήτη, είναι δύο περιφέρειες στις άκρες της χώρας με στενούς δεσμούς φιλίας, οι οποίες έχουν πολλά κοινά. Πρώτη στόχευση, είναι η ανάπτυξη τουριστικών ανταλλαγών, ώστε να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας από την Κρήτη να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τα μνημεία αλλά και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει σε αφθονία η Ήπειρος».

Αντίστοιχο ενδιαφέρον εκφράστηκε κι από την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γεωργία Μηλάκη, η οποία στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση, συνεχάρη την Περιφέρεια Ηπείρου για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας πως οι δύο περιοχές έχουν να κερδίσουν από την τουριστική διασύνδεση, καθώς η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που θα ενδιέφερε τους κατοίκους Κρήτης.

Τις πολλές και διαφορετικές επιλογές που προσφέρει η Ήπειρος ως προορισμός για σχολικές εκδρομές, αλλά και σε μεμονωμένους επισκέπτες, ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Σπύρος Σουρέλης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Ηπείρου, η περιφερειακή σύμβουλος Θεσπρωτίας, Ρεγγίνα Δηλαβέρη, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Στόχευση της Περιφέρειας Ηπείρου είναι η συνέργεια μεταξύ των περιφερειών της χώρας μας, για την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού στην Ήπειρο και τους 12 μήνες του χρόνου. Επενδύοντας στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, καταφέραμε να αναδείξουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα που παράγει η Ήπειρος, τα ασύγκριτης ομορφιάς τοπία που κερδίζουν τον επισκέπτη στην ενδοχώρα και τα παραθαλάσσια μέρη. Για όλους αυτούς τους λόγους κι ακόμη περισσότερους, η Ήπειρος προσφέρεται ως ιδανικός προορισμός σχολικών και μεμονωμένων εκδρομών από την πανέμορφη Κρήτη».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, τόνισε σε δήλωση του ότι «η Κρήτη είναι μία αγορά που ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ήπειρο. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι επαγγελματίες τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης στις συναντήσεις με τους ξενοδόχους της Ηπείρου για σχολικές εκδρομές, οργανωμένες εκδρομές προς την Ήπειρο σε τριήμερα και αργίες, εκδρομές συλλόγων, αλλά και για να προωθήσουν συνδυαστικά πακέτα σε μεμονωμένους τα ταξιδιώτες».

Μετά την παρουσίαση, έγιναν συναντήσεις Β2Β ανάμεσα σε ταξιδιωτικούς πράκτορες της Κρήτης, Ορειβατικούς Συλλόγους και εκπρόσωπο της Β/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, με τους επιχειρηματίες του τουρισμού από την Ήπειρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News