ΤΕΒΑ: Επιτέλους μετά από ένα χρόνο «ομηρίας» παραδίδονται τα γεύματα - Αναλυτικά το πρόγραμμα διανομής στην Κρήτη

Κρήτη
ΤΕΒΑ: Επιτέλους μετά από ένα χρόνο «ομηρίας» παραδίδονται τα γεύματα - Αναλυτικά το πρόγραμμα διανομής στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από έναν σχεδόν χρόνο που έμειναν εκτός στήριξης, καθώς η διανομή τροφίμων από το ΤΕΒΑ είχε μπλοκάρει λόγω αντιδικίας μεταξύ των μειοδοτών, από το τέλος του μήνα χιλιάδες οικογένειες και στην Κρήτη θα λαμβάνουν και πάλι τη σημαντική βοήθεια - Δείτε το πρόγραμμα διανομής

Μετά από μια αναμονή που διήρκησε περίπου ένα χρόνο, και εκτενή ρεπορτάζ από το neakriti.gr την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και την ΚΡΗΤΗ TV, οι χιλιάδες δικαιούχοι του ΤΕΒΑ και στην Κρήτη, από το τέλος του μήνα θα λαμβάνουν την βοήθεια σε τρόφιμα και απορρυπαντικά που επί έναν δύσκολο χρόνο λόγω ακρίβειας και ύφεσης, περίμεναν να έρθει, αλλά λόγω αντιδικίας των μειοδοτών του διαγωνισμού, είχε μπλοκάρει. Όπως έχει δημοσιεύσει το neakriti.gr στην Κρήτη υπολογίζεται ότι και με τα νέα οικονομικά δεδομένα οι δικαιούχοι διευρύνθηκαν, έχοντας ξεπεράσει τις 6.500 όσον αφορά το πλήθος των οικογενειών και 11.500 και πλέον όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 έως και την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου, οι πολίτες δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, θα λαμβάνουν είδη παντοπωλείου (γάλα εβαπορέ, φακές, φασόλια, ζυμαρικά, παξιμάδι, ζάχαρη και γραβιέρα) και ειδη βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη και καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης).

Η διανομή προς τους ωφελούμενους θα πραγματοποιηθεί ενιαία από όλους τους Φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Την Δευτέρα 30/01/2023 θα παραλάβουν οι ωφελούμενοι των ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Λασιθίου, Δήμου Χερσονήσου, καθώς και οι ωφελούμενοι των σημείων διανομής του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με τις ποσότητες που έχουν ζητηθεί από την Υπεύθυνη διανομής του Δήμου Ηρακλείου.
  • Την Τρίτη 31/01/2023 θα παραλάβουν οι ωφελούμενοι των λοιπών Δήμων της ΠΕ Ηρακλείου και των σημείων διανομής του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με τις ποσότητες που έχουν ζητηθεί από την Υπεύθυνη διανομής του Δήμου Ηρακλείου.
  • Την Τετάρτη 01/02/2023 θα παραλάβουν οι ωφελούμενοι των σημείων διανομής του Δήμου Ηρακλείου.
  • Την Πέμπτη 02/02/2023 θα παραλάβουν οι ωφελούμενοι των σημείων διανομής του Δήμου Ηρακλείου.
  • Την Παρασκευή 03/02/2023 θα παραλάβουν οι λοιποί ωφελούμενοι των σημείων διανομής του Δήμου Ηρακλείου.

Για όλους τους Συμπράττοντες Φορείς η διανομή θα ολοκληρωθεί στις 03/02/2023, ενώ σημειώνεται ότι η διανομή αυτή είναι η 2η μετά τη διακοπή του Επισιτιστικού Προγράμματος έπειτα από την επίλυση της δικαστικής διαμάχης των προμηθευτών.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους σύμφωνα με την κατηγορία που θα επιλεγεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Φορέα της Σύμπραξης που θα διαθέσει τυχόν αδιάθετες ποσότητες.

Κατά τη διαδικασία της διανομής, θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News