Γιάννης Κουρούπης: Βράβευσαν τον αστυνομικό που βούτηξε στη θάλασσα να σώσει τους επιβάτες του αεροσκάφους (εικόνες)

Κρήτη
Γιάννης Κουρούπης: Βράβευσαν τον αστυνομικό που βούτηξε στη θάλασσα να σώσει τους επιβάτες του αεροσκάφους (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης ήταν ο άνθρωπος που χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στα παγωμένα νερά για να βοηθήσει τους δύο ναυαγούς

Ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης βραβεύτηκε σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη συνδρομή του στη διάσωση των επιβαινόντων του μικρού αεροσκάφους που έπεσε στο Κακό Όρος στο Ηράκλειο.

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα, η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου και η International Police Association του απονείμαν τη χρυσή τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη βοήθειά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρούπης ήταν ο άνθρωπος που χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στα παγωμένα νερά για να βοηθήσει τους δύο ναυαγούς.

Το τρομακτικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου 2022, στο Ηράκλειο όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Κακό Όρος, με συνέπεια και τον θάνατο ενός 68χρονου άνδρα.

Ο υπαρχιφύλακας συγκλονίζει, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλα όσα έλαβαν χώρα, μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, μετά την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους με τους δύο επιβαίνοντες. Ήταν εκείνος που έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στα παγωμένα νερά, χωρίς να σκεφτεί τίποτα, ενώ την ίδια ώρα δύο ακόμα πυροσβέστες έπεφταν στο νερό για να βοηθήσουν τους δύο ναυαγούς.

«Δεν μπορώ άλλο, έχω τελειώσει»

«Αρχίσαμε κατευθείαν μαλάξεις, γιατί βλέπαμε ότι ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του και φαινόταν πολύ ζορισμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο υπαρχιφύλακας, συμπληρώνοντας «θυμάμαι ότι ακούμπησα το μπράτσο του και ήταν "πέτρα". Το μυϊκό του σύστημα δηλαδή είχε σκληρύνει από την υπερπροσπάθεια και πραγματικά βυθιζόταν. Δεν μπορούσε άλλο να κολυμπήσει. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε υποθερμία. Έτρεμε. Φώναζε: Δεν μπορώ άλλο έχω τελειώσει».

Ο ίδιος αναφέρει ότι παρά τον κίνδυνο που ένιωσαν ότι το αεροπλάνο εξακολουθούσε να βυθίζεται κάτω από τα πόδια τους με κίνδυνο αν τους παρασύρει, το μόνο που σκέφτηκε ήταν να βοηθήσει. «Μπαίνεις στον κίνδυνο, αλλά εκείνη την στιγμή το βάζεις σε δεύτερη μοίρα και λες προσπαθώ να σεβαστώ την ανθρώπινη ζωή και να κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν και σε εμένα». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News