Θεσμικά αιτήματα και προτάσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προς τον Στέλιο Πέτσα

Κρήτη
Θεσμικά αιτήματα και προτάσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προς τον Στέλιο Πέτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος στη συνεδρίαση της ΠΕΔ - Τα θεσμικά αιτήματα και οι προτάσεις του δήμου προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών

Στη θεσμική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ. Κρήτης – την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στο Ηράκλειο – συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής, εκπροσωπώντας το δήμαρχο κ. Μανώλη Φραγκάκη που την ίδια ώρα υποδεχόταν τον Πρωθυπουργό στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστελλι.

Στο πλαίσιο της συνάντησης - στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση - ο κ. Κουρής έθεσε ενώπιον του κ. Πέτσα, αλλά και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Μιχάλη Σταυριανουδάκη που έδωσε επίσης το «παρών», μια σειρά από ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και που χρήζουν επίλυσης από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα κατέθεσε και σειρά θεσμικών προτάσεων για νομοθετικές παρεμβάσεις.

Μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Δήμου επισήμανε την ανάγκη για:

  1. Τη διασφάλιση και κατανομή των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων από την Πολιτεία προς το Δήμο για την εκτέλεση των έργων και μελετών που ο Δήμος έχει αιτηθεί - με σχετικά τεχνικά δελτία - για την αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών και την αποκατάσταση των ζημιών από τον καταστροφικό σεισμό του 2021 (κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτιρίων, επισκευή δημοτικών κτιρίων που επλήγησαν από σεισμό, μελέτη αποκατάστασης φράγματος Παρτίρων, μεταφορά προκατασκευασμένων αιθουσών Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου σε νέο χώρο, κάλυψη κόστους σύνδεσης και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στους καταυλισμούς σεισμοπλήκτων, κ.ά.).
  2. Την ένταξη συγκεκριμένων έργων του Δήμου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στη βάση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί όπως π.χ. για το έργο «Δράσεις ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας» συνολικού προϋπ/σμού 1.790.600,00€.
  3. Την έγκριση τριών νέων οργανικών θέσεων μηχανικών για τη στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνέχεια σχετικού αιτήματος που έχει υποβληθεί προς το ΥΠΕΣ από τον Δήμαρχο κ. Μ. Φραγκάκη.
  4. Την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το Υπουργείο για τη διαδικασία εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 45 του Ν.4954/2022 σχετικά με την αναδοχή οφειλών από τους Ο.Τ.Α. και την απαλοιφή κατά ποσοστό 70% κάθε μορφής πρόσθετων προσαυξήσεων για τους Δήμους που είχαν αποφασίσει τη λύση δημοτικών επιχειρήσεων και την ανάληψη των υποχρεώσεων τους, όπως συμβαίνει στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.
  5. Την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας με κάλυψη της σχετικής μισθοδοτικής δαπάνης για την πρόσληψη των νέων υπαλλήλων δημοτικής αστυνομίας από κρατικούς πόρους.
  6. Την εξαίρεση του υπηρετούντος προσωπικού του Δήμου από τη διαδικασία συμμετοχής του στους κύκλους κινητικότητας - για μετάταξη ή απόσπαση από το φορέα - έως ότου αρθεί η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας που ισχύει στο Δήμο λόγω σεισμού.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News