Κρήτη: Μαζική και με αγωνιστικό παλμό η συγκέντρωση και πορεία για την υγεία στο Ηράκλειο (pics)

Κρήτη
Κρήτη: Μαζική και με αγωνιστικό παλμό η συγκέντρωση και πορεία για την υγεία στο Ηράκλειο (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου σήμερα Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου

Με μεγάλη συμμετοχή υγειονομικών των σωματείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Σητείας, των ενώσεων γιατρών του νησιού και δεκάδων σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με μεγάλη συμμετοχή του μπλοκ των εργαζομένων στα υπουργείο πολιτισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου ύστερα από το κάλεσμα του σωματείου ΠΑΓΝΗ.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που τόνισε ότι «η σημερινή κινητοποίηση παίρνει το νήμα από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις στο νησί, από τη χτεσινή που πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ, η οποία "τσαλάκωσε" την ψεύτικη εικόνα που επιχείρησε να παρουσίαση η κυβέρνηση», όπως ανέφερε.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε το απαράδεκτο έγγραφο που έστειλε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ λίγες ώρες πριν την στάση εργασίας στο σωματείο στο οποίο αφού έκανε αναφορά στον απαράδεκτο «απεργο-κτονο» νόμο Χατζηδάκη έθετε θέμα ότι ήταν παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση.

Η μαζική παρουσία των υγειονομικών του ΠΑΓΝΗ έδειξε με το καλύτερο τρόπο ότι δεν τρομοκρατούνται ούτε εκβιάζεται. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία όπου κατέληξε στο μουσείο Ηρακλείου όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι τα μουσεία να ανήκουν στον λαό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News