Ηράκλειο: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό - «Το Μουσείο μας έχει φωνή, τη δική μας!»

Κρήτη
Ηράκλειο: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό - «Το Μουσείο μας έχει φωνή, τη δική μας!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του ΑΜΗ αύριο Πέμπτη στις 9:30 το πρωί

Κάλεσμα διαμαρτυρίας έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου απευθύνει στους πολίτες η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Μουσείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Τα αρχαιολογικά Μουσεία δεν χρειάζονται διοικητικά συμβούλια διορισμένα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Χρειάζονται προσωπικό και πόρους για στήριξη της δημόσιας λειτουργίας τους για να προσφέρουν πολιτισμό για όλους και όλες.

Καλούμε τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να ενισχύσουν τον αγώνα μας ενάντια στο καταστροφικό νομοσχέδιο που θα μετατρέψει το Μουσείο μας σε μια επιχείρηση που θα απευθύνεται σε «εκλεκτούς πελάτες» και όχι σε επισκέπτες.

Όλοι και Όλες στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 26/1, 9.30 π.μ.»

Η Παγκρήτια Ένωση Πιστοποιημένων, συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων

Η Παγκρήτια Ένωση Πιστοποιημένων, συμβασιούχων Αρχαιοφυλάκων έχει προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας για τα μέλη του Συλλόγου της που εργάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, την Πέμπτη 26/01/2023, από τις 9:00 έως τις 13:00, ως αντίδραση επί του σχεδίου νόμου που έχει καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και αφορά τη μετατροπή 5 μεγάλων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Ο Σύλλογός ζητά επιτακτικά την άμεση απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου και απευθύνει κάλεσμα κοινής και συλλογικής αντίδρασης σε όλους τους εργαζόμενους στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ στην Κρήτη, σε όλα τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στους Βουλευτές που εκλέγονται στο νησί μας και στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Εκκλησία της Κρήτης, στους Καθηγητές,

Φοιτητές, Μαθητές και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.             

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News