Ημέρα Αγκαλιάς: Αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν στο 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου... μετά τον COVID (vid)

Κρήτη
Ημέρα Αγκαλιάς: Αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν στο 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου... μετά τον COVID (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα πλαίσια του Προγράμματος Υποψήφιο Σχολείο-Πρέσβης, μαθητές και καθηγητές ορμώμενοι από την Ημέρα Αγκαλιάς αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν, φτιάχνοντας ένα υπέροχο βίντεο αφιερωμένο στη μέρα

Την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς που ήταν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου γιόρτασε το 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου στα πλαίσια του Προγράμματος Υποψήφιο Σχολείο-Πρέσβης. Μαθητές και καθηγητές ορμώμενοι από την Ημέρα Αγκαλιάς αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν, φτιάχνοντας ένα υπέροχο βίντεο αφιερωμένο στη μέρα.

Η αγκαλιά λειτουργεί ευεργετικά στο πνεύμα και στο σώμα μας. Μια αγκαλιά παίρνει μακριά την ένταση, ηρεμεί. Δημιουργεί καλύτερη ψυχολογία ενώ νιώθουμε ασφάλεια και σιγουριά. Διώχνει μακριά τη μοναξιά και ισχυροποιεί τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η σπουδαία οικογενειακή ψυχολόγος, Virginia Satir, αναφέρει ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσει, 8 για να διατηρηθεί και 12 για να εξελιχθεί.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ημέρας της Αγκαλιάς, «είτε αγκαλιάζεις κάποιο οικείο σου πρόσωπο είτε κάποιον άγνωστο, τα ψυχικά και σωματικά οφέλη είναι τα ίδια. Οι αγκαλιές μειώνουν τα ποσοστά του άγχους καθώς και την αρτηριακή πίεση».

Η συγκεκριμένη δράση του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων στα πλαίσια του Προγράμματος Σχολείο Πρέσβης που έχουν ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2022. Οι δράσεις είναι ευρωπαϊκές καθώς και εορτασμού των ευρωπαϊκών και παγκοσμίων ημερών προκειμένου οι νέοι να συμμετέχουν, να μάθουν και να ενημερωθούν.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με την Ημέρα Αγκαλιάς στο 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News