Στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων ο Νίκος Ηγουμενίδης - «Κανένα ζώο δεν πρέπει να μείνει στο δρόμο»

Κρήτη
Στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων ο Νίκος Ηγουμενίδης - «Κανένα ζώο δεν πρέπει να μείνει στο δρόμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με φόντο τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά μας, ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε καταθέσει ως επερώτηση στη Βουλή την επιστολή 909 φιλόζωων πολιτών κατοίκων του νομού Ηρακλείου προς τον πρωθυπουργό

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στις Γούρνες στο Δήμο Χερσονήσου επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης, σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του για την απειλή «λουκέτου» (βάσει δικαστικής απόφασης αποβολής των εγκαταστάσεων και απόδοσής τους στο ΤΑΙΠΕΔ) που αντιμετωπίζει ο χώρος, θέμα που είχαμε αναδείξει με διαδοχικά δημοσιεύματα στο neakriti.gr.

Με φόντο τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά μας, ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε καταθέσει ως επερώτηση στη Βουλή την επιστολή 909 φιλόζωων πολιτών κατοίκων του νομού Ηρακλείου προς τον πρωθυπουργό, για να μη μείνει στον «αέρα» ένας μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον δήμο Χερσονήσου.

Ο βουλευτής, όπως φαίνεται δεν αφήνει στην τύχη του το θέμα, αλλά προσπαθεί να το κρατά ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας και των πιέσεων.

Στη κατεύθυνση ακριβώς αυτή, επισκέφθηκε τους χώρους στους οποίους φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που συντηρούν και επιβλέπουν το χώρο.

Ο βουλευτής ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με την προστασία των αδέσποτων του καταφυγίου με αφορμή την επιστολή 909 φιλόζωων πολιτών κατοίκων του Νομού Ηρακλείου προς τον Πρωθυπουργό. Παράλληλα, ενημέρωσε και για την τελευταία συνάντηση του με τον Δήμαρχο Χερσονήσου με στόχο να μη μείνει στον “αέρα” κανένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς στον Δήμο Χερσονήσου.

Ο βουλευτής τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει πρωτίστως η προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Κανένα ζώο δεν πρέπει να μείνει στο δρόμο και η μέριμνά μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση». Οι ενέργειες του βουλευτή έρχονται σε συνέχεια της απειλής έξωσης του μοναδικού καταφυγίου που λειτουργεί στο Δήμο Χερσονήσου και στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών, αλλά και σε συνέχεια των αδυναμιών και δυσλειτουργιών του πολυδιαφημισμένου νόμου της Κυβέρνησης για την προστασία των ζώων συντροφιάς που δεν διασφαλίζει τα στοιχειώδη κονδύλια και το απαραίτητο προσωπικό.

Σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με τις απαντήσεις της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς, όπως έχουν διαβιβαστεί στον βουλευτή Νίκο Ηγουμενίδη και αφορούν και το καταφύγιο ζώων στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, “το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του εν λόγω φιλοζωικού σωματείου είναι το μοναδικό στην περιοχή”, καθώς και οι δυνατότητες που διανοίχθησαν στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και συγκεκριμένα στην Πρόσκληση για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News