Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Υπουργών που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Κρήτη

Κρήτη
Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Υπουργών που θα συνοδεύουν τον πρωθυπουργό στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από πλειάδα υπουργών οι οποίοι θα βρεθούν στην Κρήτη νωρίτερα από την κάθοδό του για να προλειάνουν το έδαφος με επαφές και συναντήσεις

Δεκαμελές αναμένεται να είναι το υπουργικό κλιμάκιο που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Κρήτη για το περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα έχει επίκεντρο το Ηράκλειο όπου και θα πραγματοποιηθεί κεντρική ομιλία και συνέντευξη Τύπου, ενώ θα συνοδεύεται σύμφωνα με πληροφορίες από πλειάδα υπουργών, οι οποίοι θα βρεθούν στην Κρήτη νωρίτερα για να προλειάνουν το έδαφος με επαφές και συναντήσεις.

Για παράδειγμα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναμένεται να βρίσκεται την Tρίτη 24 Ιανουαρίου στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα στις Αρχάνες για τις ανασκαφές και εν συνεχεία στο Μουσείο της Μεσαράς. Θα ακολουθήσει σύσκεψη για τα έργα Πολιτισμού μέσω ΕΣΠΑ, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη υπό την κ. Μενδώνη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται στο νησί την Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 οπότε θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Γενικής Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη, η εκδήλωση από το Υπουργείο Υγείας εκδήλωση για την παρουσίαση του εθνικού Προγράμματος -Υγεία Μπροστά για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού και του Τραχήλου της Μήτρας.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς αναμένεται να βρεθεί την Τρίτη στο Σπήλι και από εκεί δεν αποκλείεται να ανακοινώσει εισιτήριο για το Φοινικόδασος Πρέβελη, όπως στο φαράγγι της Σαμαριάς. Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επίσης αναμένεται να φτάσει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στην Κρήτη και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα ξεκινήσει από Χανιά, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ρέθυμνο και εν συνεχεία Ηράκλειο αφού φυσικά ασχοληθεί και με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και με τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, αλλά και με τα προβλήματα στα νοσοκομεία Λασιθίου.

Για αυτό και οι πηγές δεν αποκλείουν να πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στην Ιεράπετρα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Πέτσας δεν αποκλείεται να επισκεφθεί την Πέμπτη 26 του μήνα το Ρέθυμνο για τον αγιασμό στο Δημαρχείο Ρεθύμνου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλιμάκιο εκτός από Μενδώνη, Πέτσα, Γκάκα και Αμυρά θα απαρτίζουν ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής, ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης, ο ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκας και ο Γ. Γεωργαντάς Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πρόγραμμα Μητσοτάκη

Οι σταθμοί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη 25 και 26 Ιανουαρίου αντίστοιχα, με επίκεντρο το Ηράκλειο, καθορίστηκαν και το επίσημο πρόγραμμα έκλεισε.

Στις 10:30 το πρωί μεθαύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός το εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στον Άγιο Νικόλαο και μία ώρα μετά θα βρίσκεται στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καρτερό και εν συνεχεία, στη 1 μετά το μεσημέρι, θα παρουσιάσει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους βουλευτές της Περιφέρειας Κρήτης και στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία της επίσκεψής του στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης και στις 10:30 π.μ. θα παρουσιάσει στο Επιμελητήριο Ηρακλείου το Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου “Φώφη Γεννηματά”.

Θα ακολουθήσει βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου, όπου ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρηματίες στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον ΟΛΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News