Σωκράτης Βαρδάκης: «Να διασφαλιστεί η ασφάλεια και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους στο Κ.Υ. Μοιρών»

Κρήτη
Σωκράτης Βαρδάκης: «Να διασφαλιστεί η ασφάλεια και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους στο Κ.Υ. Μοιρών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο βουλευτής Ηρακλείου με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του ενός από τους εφημερεύοντες ιατρούς στο τμήμα επειγόντων του Κ.Υ. Μοιρών

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την επίθεση σε βάρος ιατρού του Κέντρου Υγείας Μοιρών, στις 08/01/2023, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας το Δελτίο Τύπου της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, με το οποίο ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του ενός από τους εφημερεύοντες ιατρούς στο τμήμα επειγόντων του Κ.Υ. Μοιρών, από συνοδό ασθενούς, η διοίκηση του Συλλόγου αιτείται την άμεση λήψη μέτρων από την 7η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του Δήμου Φαιστού με τη βοήθεια και στήριξη της τοπικής κοινωνία και με τη δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης.

Επίσης, ζητά την αύξηση του προσωπικού ασφαλείας φύλαξης των υπηρεσιών υγείας για τη σωματική ασφάλεια των εργαζομένων και τέλος, την πρόσληψη προσωπικού και αύξηση της υλικοτεχνικής υποδομής για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Δεδομένων των παραπάνω, ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση των αιτημάτων του Συλλόγου και την ενημέρωσή του για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για το θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News