Ηράκλειο: Ξεκινά η ανάπλαση που... αλλάζει το Γάζι - Μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη πύλη

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκινά η ανάπλαση που... αλλάζει το Γάζι - Μεταμορφώνεται σε μια σύγχρονη πύλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη διασταύρωση των οδών Ελ Γκρέκο και Θριάμβου, με χρηματοδότηση από την “Αριάδνη Interconnection”, η εκκίνηση των εργασιών στο πρώτο τμήμα της Ελ. Βενιζέλου που θα μεταμορφωθεί συνολικά σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου προς το Μαλεβίζι

Από τη διασταύρωση των οδών Ελ Γκρέκο και Θριάμβου, στο ύψος γνωστού κέντρου διασκέδασης, η... εκκίνηση, προσεχώς, του εμβληματικού έργου ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, που συνδέει το Ηράκλειο με το Γάζι, με τον Δήμο Μαλεβιζίου να “εξαργυρώνει” στο συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, ένα από τα πολλαπλά αντισταθμιστικά οφέλη που εξασφάλισε από τον ΑΔΜΗΕ, στο πλαίσιο της εκτελούμενης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Θυμίζουμε ότι, αντίθετα με την κυβέρνηση που μάλλον έχει ξεχάσει τις δικές της δεσμεύσεις ως προς τα αντισταθμιστικά του έργου, η πλευρά του ΑΔΜΗΕ, για την ακρίβεια η θυγατρική του εταιρεία “Αριάδνη Interconnection”, που υλοποιεί το έργο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης, τηρεί ευλαβικά στην πράξη τις δικές της δεσμεύσεις, και παρέχει ήδη στον Δήμο Μαλεβιζίου μια σειρά από χρηματοδοτήσεις για σημαντικές παρεμβάσεις... Χρηματοδοτήσεις οι οποίες, πέραν του πρώτου αυτού τμήματος ανάπλασης της μεγάλης οδικής αρτηρίας Ελευθερίου Βενιζέλου, αφορούν στην υπογειοποίηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας της Ροδιάς και της περιμετρικής οδού του οικισμού, στην κατασκευή και ανακαίνιση σχολικών μονάδων, στη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και των αθλητικών υποδομών στην περιοχή της Δαμάστας, σε επεκτάσεις του δημοτικού φωτισμού κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την προσεχή έναρξη εργασιών, με χρηματοδότηση από την “Αριάδνη Interconnection”, για το πρώτο αυτό τμήμα, στο ύψος της συμβολής των οδών Ελ Γκρέκο και Θριάμβου, θα ακολουθήσει σύντομα η δημοπράτηση του μεγαλύτερου τμήματος, και βασικού κορμού της Ελ. Βενιζέλου, για την οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 9 εκατομμυρίων ευρώ συνδυαστικά από το Ταμείο Ανάκαμψης και πόρους του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Στόχος της παρέμβασης είναι ο σημερινός επαρχιακός δρόμος, που δε διαθέτει τίποτε, να μεταμορφωθεί σε έναν υπερσύγχρονο αστικό χώρο, σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας, του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της “έξυπνης” πόλης.

Μενέλαος Μποκέας

«Η Ελευθερίου Βενιζέλου ξεκινά! Η ανάπλαση που αλλάζει το Γάζι γίνεται πραγματικότητα! Σημείο εκκίνησης η διασταύρωση με τις οδούς Ελ Γκρέκο και Θριάμβου (τμήμα Ανόδου). Μόλις αποδεχτήκαμε στην Οικονομική Επιτροπή τη δωρεά υλοποίησης του συγκεκριμένου τμήματος από την “Αριάδνη Interconnection”, μέσω των αντισταθμιστικών που διεκδικήσαμε από τον ΑΔΜΗΕ. Με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, βάζουμε στο φουλ τις μηχανές για την υπογραφή της σύμβασης τις επόμενες ημέρες. Αναβαθμίζουμε την περιοχή, εφαρμόζοντας την εγκεκριμένη μελέτη που χρηματοδοτείται για το υπόλοιπο τμήμα με 9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πόρους του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Δεν αφήσαμε λεπτό να πάει χαμένο. Δουλεύουμε χαμηλόφωνα, αλλά με τα μανίκια ψηλά. Δίνουμε όλες τις μάχες με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συνέπεια και προσήλωση», ανέφερε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, με αφορμή την έναρξη των έργων ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όπως γνωστοποιεί ο Δήμος, «το εμβληματικό έργο ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, στη συμβολή της λεωφόρου με τις οδούς Ελ Γκρέκο και Θριάμβου. Μια σημαντική και ολοκληρωμένη παρέμβαση που θα προσφέρει συνθήκες ασφαλούς προσβασιμότητας σε κατοίκους και επισκέπτες, και θα διασφαλίζει την ασφαλή κίνηση των οχημάτων προς όλες τις κατευθύνσεις αποσυμφορώντας τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 900.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από τα αντισταθμιστικά οφέλη που διεκδίκησε ο Δήμος Μαλεβιζίου για την προσαιγιάλωση του μεγάλου καλωδίου στην Κορακιά. Το έργο ευθυγραμμίζεται επίσης με την Πράξη Εφαρμογής Αγίας Μαρίνας και το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλεως Γαζίου, και περιλαμβάνει:

  • Υδραυλικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης ομβρίων μέσω υπόγειων σωληνωτών αγωγών,
  • Υπογειοποίηση δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ),
  • Νέα οδοστρώματα,
  • Διαμόρφωση πεζοδρομίων με πρόβλεψη και σε όδευση ΑμεΑ,
  • Λωρίδα κίνησης ποδηλάτων,
  • Ζώνη φύτευσης,
  • Ζώνη αστικού εξοπλισμού,
  • Κεντρική νησίδα οδικής αρτηρίας,
  • Round about και
  • Κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

Επόμενο βήμα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκκίνηση της δημοπράτησης της συνολικής ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου, που χρηματοδοτείται με 9 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πόρους του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης. Ένα έργο που θα αλλάξει πλήρως τη φυσιογνωμία της πόλης του Γαζίου».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News