ΕΛΠΕΜΑ: Μέσω avatar θα συνεννοούνται μαθητές με ή χωρίς προβλήματα ακοής (βίντεο)

Κρήτη
ΕΛΠΕΜΑ: Μέσω avatar θα συνεννοούνται μαθητές με ή χωρίς προβλήματα ακοής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διεθνής γλώσσα κωφών και η δύναμη της επικοινωνίας από τις κινήσεις του σώματος - Στο κρητικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, δημιουργός της εφαρμογής είναι ένας κωφός διδακτορικός φοιτητής, με την ελπίδα πως το πρόγραμμα που προς στο παρόν είναι πιλοτικό θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της εκπάιδευσης

Επιστήμονες από Ιδρύματα πέντε χωρών, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο δημιούργησαν μία εφαρμογή που ουσιαστικά μεταφράζει στην διεθνή νοηματική γλώσσα…

Στο κρητικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, δημιουργός, είναι ένας κωφός διδακτορικός φοιτητής με την ελπίδα πως το πρόγραμμα που προς στο παρόν είναι πιλοτικό θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στον τομέα της εκπάιδευσης.

Η κίνηση των χεριών, η στάση του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου συνθέτουν άηχες λέξεις ,έννοιες και νοήματα με την νοηματική γλώσσα να ενώνει… Όχι όμως συνολικά ανθρώπους με ακουστικά προβλήματα καθώς ανά τον πλανήτη υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές.

Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει το ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτούν οι Βρυξέλλες και υλοποιούν ακαδημαϊκά ιδρύματα από 5 χώρες, ανάμεσα τους και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. 

Στόχος είναι μέσω ενός avatar να μπορούν να συνεννοούνται μαθητές με ή χωρίς προβλήματα ακοής και με διαφορετικά γλωσσικά υπόβαθρα. Να στηθεί τεχνολογικά δηλαδή μία γέφυρα που μέσω της διεθνούς νοηματικής γλώσσας θα μπορεί να ενώνει άτομα από διαφορετικές χώρες.

Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και μέσα από αυτό αναπτύσσεται μια σειρά μαθημάτων με τον ο εκάστοτε ομιλητή μπορεί να γράψει μια πρόταση η οποία ερμηνεύεται στη νοηματική. Σκοπός είναι η διάδοση της διεθνούς νοηματικής γλώσσας μ’ έναν εύληπτο, καινοτόμο και τεχνολογικά προχωρημένο τρόπο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News