Τι απαντά ο δήμαρχος Ιεράπετρας στις καταγγελίες περί αδιαφορίας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

Κρήτη
Τι απαντά ο δήμαρχος Ιεράπετρας στις καταγγελίες περί αδιαφορίας για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγωνιζόμαστε χωρίς πολλά λόγια», λέει ο Θεοδόσης Καλαντζάκης ενοχλημένος από τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν αμέτοχη και αδιάφορη τη δημοτική αρχή

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, φανερά ενοχλημένος από δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τη δημοτική Αρχή αδιάφορη και αμέτοχη στους αγώνες που δίνει η τοπική κοινωνία για να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο του λασιθιώτικου Νότου, ώστε να προσφέρει καλές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής, έδωσε τις δικές του γραπτές απαντήσεις, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει προ ημερήσιας διάταξης σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη, μετά από το αίτημα για στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων, των διεκδικήσεων που σχεδιάζει η Επιτροπή Αγώνα, που συγκροτήθηκε κατά τη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου, και έγινε με πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

«Επειδή το περασμένο Σάββατο δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου, του Εμπορικού Συλλόγου και της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, καταθέσαμε ως συντονιστική επιτροπή αγώνα σχετικό αίτημα και ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα και να εγκριθεί το σχετικό ψήφισμα που εκδώσαμε και δημοσιεύσαμε, από το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας τη στήριξη και τη συμπόρευση με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την οποία θεωρώ λογικό ότι θα την έχουμε», μας είπε πριν το Δημοτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος.

Η απάντηση Καλαντζάκη

Απαντώντας στα δημοσιεύματα, ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε ότι «ως δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα για τη στήριξη και την προστασία του νοσοκομείου μας και των εργαζομένων του, καθώς μας αφορούν ιδιαίτερα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.

Όσον αφορά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, η στήριξή του από τη δημοτική Αρχή ήταν πάντα και συνεχίζει να είναι μόνιμη και δεδομένη και μπαίνει πάντα ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων μας.

Όλα αυτά τα χρόνια ανταποκρινόμαστε έγκαιρα στις όποιες ανάγκες και αιτήματα προκύπτουν, σε συνεργασία τόσο με την εκάστοτε διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και με την 7η Υ.ΠΕ. και την εκάστοτε κυβέρνηση, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, την Επιτροπή Υγείας του Δήμου μας, τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς και τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Στο πλαίσιο αυτό, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας ενδεικτικά έχουμε ενεργήσει τα ακόλουθα:

- Μονοθεματικά Δημοτικά Συμβούλια για αποφάσεις και περαιτέρω ενέργειες για αντιμετώπιση των ζητημάτων που προέκυπταν κάθε φορά για το νοσοκομείο.

- Ίδρυση του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας και στήριξή του.

- Επισκέψεις στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και συναντήσεις με την εκάστοτε Διοίκηση και τον Σύλλογο Εργαζομένων, για να διαπιστωθούν από κοντά τα προβλήματα και οι ανάγκες του νοσοκομείου τόσο σε στελέχωση προσωπικού, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

- Δυναμική συμμετοχή της δημοτικής Αρχής από το 2014 μέχρι σήμερα στα συλλαλητήρια, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια διεκδίκησης για αναβάθμιση του νοσοκομείου.

- Ηχηρό “παρών” στις κινητοποιήσεις στην 7η Υ.ΠΕ. και συναντήσεις με τους εκάστοτε διοικητές, για να συζητηθούν τα προβλήματα και οι τρόποι ενίσχυσης του νοσοκομείου.

- Επιστολές και έκδοση ψηφισμάτων προς την εκάστοτε Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων κάθε φορά που προέκυπτε ζήτημα μετακίνησης γιατρών, με ορατό τον κίνδυνο υποστελέχωσής του.

- Συχνές επισκέψεις στο υπουργείο Υγείας και συναντήσεις με τους υπουργούς και στελέχη του υπουργείου για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του νοσοκομείου.

- Συναντήσεις και συζητήσεις με τους συλλόγους του Δήμου μας (Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός), την Επιτροπή Υγείας του Δήμου και τους φορείς της πόλης, για την από κοινού προσπάθεια αναβάθμισης του νοσοκομείου».

«Χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις και ψηφοθηρικά τερτίπια»

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε ότι ο Δήμος υποστήριξε με πράξεις το νοσοκομείο όποτε χρειάστηκε.

«Πραγματοποιήσαμε τεχνικές εργασίες στο νοσοκομείο και παρείχαμε εξοπλισμό για να βοηθήσουμε και να βελτιώσουμε τη λειτουργία του (κατασκευή κοντέινερ, προμήθεια σε υγειονομικές λάντζες, εργασίες στον εξωτερικό χώρο κ.ά.). Επομένως, είναι προφανές ότι αγωνιζόμαστε με πράξεις για το καλό του νοσοκομείου και όχι με πολλά λόγια, βαρύγδουπες δηλώσεις και ψηφοθηρικά τερτίπια στην “πλάτη” του νοσοκομείου μας.

Ως δημοτική Αρχή στηρίζουμε και επικροτούμε κάθε προσπάθεια, ομάδα και πρωτοβουλία που στηρίζει το νοσοκομείο, καθώς όλοι έχουμε κοινούς στόχους για το καλό του νοσοκομείου μας και είναι αυτονόητο ότι θα πρωτοστατήσουμε σε οτιδήποτε αφορά το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπως ήδη κάνουμε.

Επισημαίνουμε ότι τοποθετήσεις που δημοσιεύτηκαν για τη στάση μας σε σχέση με το νοσοκομείο δεν έχουν καμία λογική βάση και κανένα νόημα. Συνεχίζουμε διαρκώς και επίμονα ως δημοτική Αρχή με υπευθυνότητα και συνέπεια να αγωνιζόμαστε έμπρακτα και να συνεργαζόμαστε με την Ιερά Μητρόπολη, φορείς και συλλόγους, για να εξασφαλίσουμε στους δημότες μας την περίθαλψη που τους αξίζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News