Tripadvisor: Η Κρήτη 2ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο - Τι είπαν σεφ και εστιάτορες στο νησί

Κρήτη
Tripadvisor: Η Κρήτη 2ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο - Τι είπαν σεφ και εστιάτορες στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαγνήτης για τουρίστες από όλ τον κόσμο η κρητική κουζίνα - Ο κ. Σταμάτης Μαρμαριτσάκης που μαγειρεύει από το 1995 στο οικογενειακό εστιατόριο που διατηρούσε ο πατέρας του και πιο παλιά ο παππούς του μέσα στη Δημοτική Αγορά και που σήμερα έχει μεταφερθεί σε νέο χώρο στην Πλατεία 1866, σημείωσε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο

Σε γαστρονομικό παράδεισο αναδεικνύεται η Κρήτη που πλέον αναγνωρίζεται ως ένας τέτοιος προορισμός μέσα και από διεθνείς πλατφόρμες κριτικών. Στα βραβεία που ανακοίνωσε η Tripadvisor, βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Συνολικά η Ελλάδα έχει σημαντική παρουσία στις λίστες των χωρών που διακρίθηκαν ενώ ειδικά η διάκριση της Κρήτης, επιβεβαιώνει ότι η διατήρηση της ποιοτικής Κρητικής κουζίνας με αγνά υλικά, απογειώνει το νησί ως γαστρονομικό προορισμό. Ιδιοκτήτες παραδοσιακών φαγάδικων των Χανίων εξήγησαν στη Νέα Κρήτη πως το μυστικό βρίσκεται στα αγνά υλικά ,στην ποιότητα και τη φιλοξενία. Καλοφαγάδες και μη, αναγνωρίζουν σε αυτά την υπεροχή της κρητικής κουζίνας.

Ο κ. Σταμάτης Μαρμαριτσάκης που μαγειρεύει από το 1995 στο οικογενειακό εστιατόριο που διατηρούσε ο πατέρας του και πιο παλιά ο παππούς του μέσα στη Δημοτική Αγορά και που σήμερα έχει μεταφερθεί σε νέο χώρο στην Πλατεία 1866, σημείωσε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. «Οι τουρίστες που φτάνουν εδώ για να απολαύσουν τις διακοπές τους, θέλουν να συνδυάσουν πολλά πράγματα, να ξεκουραστούν, να περάσουν καλά και να φάνε καλό φαγητό.

Εμείς χρησιμοποιούμε αγνά υλικά, το λάδι μας, ντόπια κρέατα και δίνουμε έμφαση στην ποιότητα. Επιπλέον είναι σημαντικό ότι οι Έλληνες μάγειροι είναι από τους καλύτερους στον κόσμο» τόνισε ο κ. Σταμάτης Μαρμαριτσάκης προσθέτοντας πως οι ξένοι επισκέπτες ζητούν πάντα μουσακά, χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι όμως στην πορεία δοκιμάζουν και άλλες γεύσεις.

Εστιάτορες με μακρά ιστορία στα Χανιά εξηγούν πως έχουν πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο που συνδυάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους με μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Ο κ. Σταύρος Μαρμαριτσάκης, πηγαίνει πλέον στο εστιατόριο της οικογένειας ως πελάτης, μιας και βγήκε στη σύνταξη. Έχει όμως εμπειρία εξήντα πέντε ετών στο χώρο και είναι βέβαιος πως αυτά που καθιστούν μοναδική την κουζίνα της Κρήτης και την φέρνουν πρώτη στις προτιμήσεις, είναι η ποιότητα και η ποσότητα. «Έχουμε πελάτες είκοσι χρόνια. Δεν αρκεί η ποιότητα. Πρέπει πρώτα να χορτάσει το μάτι και μετά η κοιλιά. Ο πελάτης που θέλει να φάει δεν ρωτάει πόσο θα πληρώσει. Τον ενδιαφέρει πρώτα απ όλα να δει ένα πιάτο που δεν θα είναι μίζερο» υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως όσοι ασχολούνται με τον χώρο θα πρέπει να τον αγαπούν.

Σημαντικό κομμάτι στο παζλ της δημοφιλούς κρητικής κουζίνας, κατέχει η φιλοξενία. Ο κ. Μανόλης Δασκαλάκης από το οινομαγειρείο του Αγαπήνη, εκτιμά ότι αυτό που εισπράττουν οι ξένοι επισκέπτες στα κρητικά εστιατόρια, δεν το εισπράττουν σε κανένα άλλο ελληνικό προορισμό. Ο ίδιος έχοντας ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού επεσήμανε πως η ελληνική κουζίνα και η κρητική ειδικότερα δεν έχουν καμία σχέση με κουζίνες του εξωτερικού. «Με δεδομένο ότι όλες οι επιχειρήσεις του χώρου επικεντρώνονται ακόμα περισσότερο στην ποιότητα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό κι έτσι οι τουρίστες το εκτιμούν και έρχονται ξανά και ξανά» σημείωσε.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια στις πρώτες ύλες δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον κλάδο των εστιατορίων που πάντως παλεύουν με όπλο την αναγνωρισμένη ποιότητα τους να διατηρήσουν την πελατεία τους χωρίς να αυξήσουν τις τιμές τους.

Στις λίστες της Tripadvisor περιλαμβάνεται ακόμα η Αθήνα ως 3ος καλύτερος προορισμός για πολιτισμό στον κόσμο ενώ γενικά η Ελλάδα έχει παρουσία στα βραβεία με τους καλύτερους προορισμούς για φαγητό, με τα καλύτερα μέρη για πολιτισμό και με τους καλύτερους προορισμούς για φυσικά τοπία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News