Καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για το 2023 - Στη 2η θέση η Κρήτη για το φαγητό

Κρήτη
Καλύτεροι προορισμοί στον κόσμο για το 2023 - Στη 2η θέση η Κρήτη για το φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κρήτη αναδείχθηκε 7ος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο και 4ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη

Στις σχετικές Λίστες, η Ελλάδα έχει παρουσία στις Λίστες με τους δημοφιλείς προορισμούς, με τους καλύτερους προορισμούς για φαγητό με τα καλύτερα μέρη για πολιτισμό και με τους καλύτερους προορισμούς για φυσικά τοπία.

Αναλυτικά, η Κρήτη αναδείχθηκε 2ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο και στην Ευρώπη για φαγητό και η Αθήνα 3ος καλύτερος προορισμός για πολιτισμό στον κόσμο. Επίσης, η Κρήτη αναδείχθηκε 7ος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο και 4ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη.

Στην ευρωπαϊκή λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς, πρώτο είναι το Λονδίνο, δεύτερη η Ρώμη και τρίτο το Παρίσι. H Ρόδος αναδείχθηκε 12ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη και η Σαντορίνη 15ος δημοφιλέστερος προορισμός στην Ευρώπη. Επιπλέον, η Ζάκυνθος αναδείχθηκε 17ος καλύτερος προορισμός στον κόσμο για φυσικά τοπία. 

Να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο, το Tripadvisor αναλύει τις εκατομμύρια κριτικές που υποβάλλονται στην πλατφόρμα του τους τελευταίους 12 μήνες από μια παγκόσμια κοινότητα εκατοντάδων εκατομμυρίων ταξιδιωτών, σύμφωνα με το travel.gr.

Φέτος, οι Προορισμοί Επιλογής Ταξιδιωτών εκτείνονται σε έξι υποκατηγορίες: Δημοφιλείς προορισμοί, Προορισμοί στη μόδα, Καλύτεροι προορισμοί για φαγητό, Καλύτερα μέρη για σκι, Καλύτεροι προορισμοί για φυσικά τοπία προορισμοί και Καλύτερα μέρη για πολιτιστικό τουρισμό.

Στη λίστα Δημοφιλών Προορισμών, που παρουσιάζει τους δημοφιλείς προορισμούς των ταξιδιωτών συνολικά από την περασμένη χρονιά, το Ντουμπάι διατηρεί την 1η θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αναλυτικά, οι καλύτεροι προορισμοί για το 2023 σύμφωνα με τους χρήστες της πλατφόρμας, είναι οι εξής:

Η Κούβα βρίσκεται στη 1η θέση στους προορισμούς ανά τον κόσμο που είναι της μόδας να επισκεφθεί για το 2023. Αυτή η κατηγορία αποκαλύπτει προορισμούς με τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση ενδιαφέροντος στο Tripadvisor, υποδεικνύοντας νέες περιοχές που είναι σε άνοδο. Από τότε που οι ΗΠΑ χαλάρωσαν κάποιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τον Μάιο και με την προσθήκη νέων δρομολογίων απευθείας πτήσεων, η διάθεση των ταξιδιωτών για την Κούβα έχει αυξηθεί. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Χόι Αν, στο Βιετνάμ και στην τρίτη θέση ο Μαυρίκιος. Η Ασία είναι η κορυφαία περιοχή της τάσης σε αυτήν την κατηγορία, καταλαμβάνοντας τις μισές από τις 10 πρώτες θέσεις. Περαιτέρω, το ντεμπούτο του έκανε το Τζούνο της Αλάσκας, ως ο Νο. 1 προορισμός  που είναι της μόδας στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2023.

Μια ιδιαίτερα επίκαιρη κατηγορία, με πλήθος ταξιδιωτών που αναζητούν ταξίδια για σκι, το Tripadvisor αποκαλύπτει τα καλύτερα μέρη για σκι, σύμφωνα με εκείνους που γέμισαν τις πίστες το 2022. Με το εκπληκτικό τοπίο και την ιδιαίτερη ορεινή κουλτούρα, το Whistler, στον Καναδά, είναι φέτος ο Νο. 1 προορισμός σκι στον κόσμο.

Νέα κατηγορία για το 2023 είναι οι καλύτεροι προορισμοί για φυσικά τοπία. Σε αυτήν την κατηγορία, ο Μαυρίκιος καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Ένας παράδεισος σε τροπικό νησί, 1.200 μίλια μακριά από τις ακτές της νοτιοανατολικής Αφρικής, ο Μαυρίκιος φιλοξενεί καταρράκτες, περιοχές άγριας ζωής και εθνικά πάρκα, καθιστώντας τον την τέλεια απόδραση για τους λάτρεις της φύσης. Μία ακόμη νέα κατηγορία φέτος είναι τα καλύτερα μέρη για πολιτισμικές αναζητήσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ενώ κάθε πόλη έχει τη δική της, μοναδική κουλτούρα,  η λίστα αυτή αποκαλύπτει τις απόλυτες αγαπημένες αποδράσεις των ταξιδιωτών Στην πρώτη θέση βρίσκεται το Fes στο Μαρόκο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News