Δημήτρης Βρύσαλης: «Η ιδιωτική συζήτηση επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε για να δράσει πυροσβεστικά»

Κρήτη
Δημήτρης Βρύσαλης: «Η ιδιωτική συζήτηση επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε για να δράσει πυροσβεστικά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παρόλο τους ελιγμούς που κάνουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες μέσα και έξω από το Νοσοκομεία ΝΔ (αξιοποιώντας την όποια θεσμική ιδιότητα έχουν) για να ανακόψουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας διεκδικώντας το σύνολο των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζομένων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρύσσαλης

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Δημήτρης Βρύσαλης, σχολίασε τη συνάντηση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ, διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ και διευθύντριας αναισθησιολογικής Κλινικής.

Ειδικότερα στην δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η ιδιωτική συζήτηση (όπως αρχικά λέχτηκε) που εν τέλει ήταν θεσμική, με διοικητή 7ης  ΥΠΕ, διοίκηση ΠΑΓΝΗ και διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, χωρίς την παρουσία των εκλεγμένων εκπροσώπων του σωματείου και της ένωσης γιατρών, για να κοπάσουν οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε η απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ μια εβδομάδα πριν την κάθοδο του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε για να δράσει πυροσβεστικά και να δοθεί η εικόνα μιας αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και αναισθησιολογικής κλινικής. Η οποία οφειλόταν σε παρεξήγηση…

Ακόμα και αυτή η άμεση παραδοχή για μη σκόπιμη αμφισβήτηση και προσβολή στο πρόσωπο των γιατρών έγινε κάτω από τη μαζική κατακραυγή του σωματείου μας, της ένωσης γιατρών και όλης της κοινωνίας.

Η μαζική παρουσία στις συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες ανέδειξαν την αιτία που γεννά την αγανάκτηση των εργαζομένων και αφορά την πολιτική της υποχρηματοδοτησης, υποστελεχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας που εφαρμόζεται μέχρι κεραίας, από την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ. Άλλωστε για αυτό το υπουργείο επιβράβευσε τη διοίκηση με ανανέωση της θητείας δίνοντας συγχαρητήρια για τον εργασιακή σωματική εξουθένωση, για τα χιλιάδες ρεπό και άδειες που οφείλονται, για τις συγχωνεύσεις κλινικών-τμημάτων, για τις μετακινήσεις  προσωπικού και πόσα άλλα ακόμη.

Παρόλο τους ελιγμούς που κάνουν διάφοροι τοπικοί παράγοντες μέσα και έξω από το Νοσοκομεία ΝΔ (αξιοποιώντας την όποια θεσμική ιδιότητα έχουν) για να ανακόψουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Συνεχίζουμε σταθερά τον αγώνα μας διεκδικώντας το σύνολο των δικαιωμάτων ασθενών και εργαζομένων.

Δεν τελειώσαμε με την αντιλαϊκή πολιτική και με εκείνους που την εφαρμόζουν και τη στηρίζουν, είτε κρυφά είτε φανερά. Παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις που έχει εξάγγειλε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News