7η ΥΠΕ Κρήτης προς Αναισθησιολόγους ΠΑΓΝΗ: "Ο Διοικητής δεν ήθελε να σας προσβάλει"

Κρήτη
7η ΥΠΕ Κρήτης προς Αναισθησιολόγους ΠΑΓΝΗ: "Ο Διοικητής δεν ήθελε να σας προσβάλει"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ενέργεια αυτή δεν αποσκοπούσε στην προσβολή και αμφισβήτηση της προσωπικότητας των Αναισθησιολόγων και πως πλέον τέτοια ζητήματα θα επιλύει η Ιατρική Υπηρεσία και όχι ο Διοικητής.

Με μια ανακοίνωση από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για την εν κρυπτώ συνάντηση που έφερε στο φως το neakriti.gr με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ και την Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής Αλεξάνδρας Παπαϊωάννου στο σπίτι της οποίας έγινε έφοδος από γιατρό εργασίας με εντολή διοικητή όταν νοσουσε από κορωνοίό φαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Μάλιστα μέσω της ανακοίνωσης αυτής φαίνεται να επιχειρείται εμμέσως μια συγγνώμη προς την κ. Παπαϊωάννου από τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ενέργεια αυτή δεν αποσκοπούσε στην προσβολή και αμφισβήτηση της προσωπικότητας των Αναισθησιολόγων και πως πλέον τέτοια ζητήματα θα επιλύει η Ιατρική Υπηρεσία και όχι ο Διοικητής. Πάντως άξιο λόγου είναι ότι μετά από 3,5 εβδομάδες η 7η ΥΠΕ Κρήτης λύνει την σιωπή της ενώ ως τώρα δεν υπήρχε ούτε σχόλιο ενώ από τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ δημοσίως δεν έχει ακουστεί ούτε συγγνώμη. Και φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν πριν από τα συλλαλητήρια των συνδικαλιστών, την πρωθυπουργική επίσκεψη και την φημολογούμενη έλευση του Υπουργείου Υγείας Αθανάσιου Πλεύρη. Η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης αναφέρει: 

"Με γνώμονα την προαγωγή και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την παροχή άμεσων και σύγχρονων Υπηρεσιών Υγείας στον Πολίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κ. Νεκτάριου Παπαβασιλείου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.Πε. κ. Δημήτριος Αγαπίου, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητής ΠαΓΝΗ κ. Στυλιανός Κτενιαδάκης, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ομώνυμου Νοσοκομείου κ. Νικόλαος Τζανάκης, η Διευθύντρια Αναισθησιολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ κα Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου, καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Αλέξανδρος Πατριανάκος.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε γόνιμη, ειλικρινής και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και θέσεων με μοναδικό και απώτερο στόχο το καλό και το όφελος του Ασθενή.

Χαιρόμαστε για τη σύμπνοια των απόψεων, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και εκφράζουμε την από κοινού πεποίθηση για αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμό ως στοιχεία μιας υγιούς και εποικοδομητικής συνεργασίας.

Σε καμία περίπτωση, η ενέργεια του Διοικητή ΠαΓΝΗ δεν αποσκοπούσε στην προσβολή και αμφισβήτηση της προσωπικότητας των Αναισθησιολόγων.

Η αντιμετώπιση μελλοντικών στο εξής ζητημάτων θα επιλύονται από την Ιατρική Υπηρεσία"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News