Η συγκλονιστική καταγγελία μητέρας στο neakriti.gr - «Ο γιος μου βιώνει bullying από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο» (βίντεο)

Κρήτη
Η συγκλονιστική καταγγελία μητέρας στο neakriti.gr - «Ο γιος μου βιώνει bullying από το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει μητέρα στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV - Όπως κατήγγειλε 14χρονου μαθητή ,το παιδί της δέχτηκε επίθεση με γροθιές από συμμαθητή του

  • Η μάνα του μαθητή έφτασε μέχρι την αστυνομία για να καταγγείλει ξυλοδαρμό του παιδιού της
  • Η συγκλονιστική καταγγελία της μάνας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV
  • Η οικογένεια του μαθητή ζητά την απομάκρυνση του δράστη από το σχολείο
  • Προβληματίζει η αύξηση των κρουσμάτων βίας στα σχολεία

Ένα νέο περιστατικό ενδοσχολικού εκφοβισμού και βίας έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Όπως κατήγγειλε η μητέρα ενός 14χρονου μαθητή μιλώντας στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV, το παιδί της δέχτηκε επίθεση με γροθιές από συμμαθητή του. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, το επίμαχο συμβάν αποτελεί «αποκορύφωμα» του bullying που δέχεται ο γιος της από τον συγκεκριμένο ανήλικο, εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού, την περασμένη Παρασκευή, μετά από μια ακόμη φραστική αντιπαράθεση, οι δυο μαθητές συναντήθηκαν έξω από σχολικό συγκρότημα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου. Εκεί, ο παθών φέρεται να δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο.

«Η διευθύντρια ήξερε τα πάντα. Δεν με ειδοποίησε. Οι καθηγητές ήταν παρόντες στο περιστατικό. Δεν με ειδοποίησε κανένας» ανέφερε σήμερα στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV η μητέρα του φερόμενου θύματος.

«Με ειδοποίησαν συμμαθητές του παιδιού μου. Το παιδί δεν μου είπε τίποτα όταν γύρισε στο σπίτι επειδή φοβόταν τις συνέπειες που θα δημιουργηθούν κι όταν τον ρώτησα τι έγινε, μου είπε «μαμά με έβρισε και με χτύπησε» συμπλήρωσε η καταγγέλλουσα, η οποία τονίζει ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το παιδί της αρνείται να επιστρέψει στο σχολείο του.

Όπως επεσήμανε, η ίδια έχει ήδη υποβάλει μήνυση, ενώ ζητά την απομάκρυνση του παιδιού που φέρεται να κάνει bullying στο γιο της από το σχολείο όπου φοιτά. Σύμφωνα, μάλιστα, με την μητέρα, το ίδιο παιδί έχει χτυπήσει και άλλους μαθητές στο παρελθόν.

«Έκανα μήνυση και στο παιδί και στον πατέρα. Έχει χτυπήσει άλλα τρία κοπέλια. Δεν έχει μιλήσει κανένας. Δεν κάνουν τίποτα, ούτε οι καθηγητές, ούτε η διευθύντρια» ανέφερε η μητέρα, η οποία πρόσθεσε ότι ζητά «την απομάκρυνση του κοπελιού από το σχολείο επειδή το δικό μου το παιδί φοβάται να πάει στο σχολείο».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 14χρονος εξετάστηκε χθες από ιατροδικαστή. Πλέον, η μητέρα του ζητά απαντήσεις από τη Διεύθυνση του σχολείου και τις αρμόδιες Αρχές.

Το επίμαχο συμβάν φαίνεται ότι εντάσσεται σε μια σειρά περιστατικών βίαιης συμπεριφοράς που καταγράφεται μέσα στα σχολεία και τα οποία παρουσιάζουν αύξηση. Το εν λόγω φαινόμενο, εξάλλου, φέρεται να «πυροδοτήθηκε» περαιτέρω λόγω των περιορισμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι οποίοι όξυναν γενικότερα την ήδη υποβόσκουσα βία που υπήρχε στην κοινωνία.

Στην ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr μίλησε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι παρατηρείται αύξηση σε τέτοιου είδους περιστατικά «σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στην Κρήτη».

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν πλέον στο δυναμικό τους συγκεκριμένες υποστηρικτές δομές προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιου είδους δυσάρεστες καταστάσεις.

«Έχει αποτυπωθεί ένα αριθμός περιστατικών τα οποία μας προβληματίζουν. Όμως από την άλλη πλευρά το σχολείο ως σχολική κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί όλοι μαζί και οι υποστηρικτικές δομές που έχουμε στην εκπαίδευση συμβάλουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων ώστε τα παιδιά να ξεκινούν με ασφάλεια το πρωί από το σπίτι τους και  με ασφάλεια να επιστρέφουν το μεσημέρι» επεσήμανε ο κ. Καρτσωνάκης, ο οποίος υπογράμμισε επιπρόσθετα ότι ενδεχόμενη απομάκρυνση ενός μαθητή από το σχολικό του περιβάλλον, συνιστά «κάτι πάρα πολύ σοβαρό», χαρακτηρίζοντάς το ως έσχατο μέτρο το οποίο δεν ωφελεί ούτε το θύμα, ούτε τον φερόμενο θύτη.

«Εάν κάποια στιγμή τεθεί σε συζήτηση ένα μέτρο απομάκρυνσης, αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και σίγουρα δεν είναι αυτό που επιθυμεί κάθε σχολείο και επιθυμεί κι η σχολική κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτσωνάκης.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News