Εμπόλεμο κλίμα στο ΠΑΓΝΗ: Με στάση εργασίας ζητούν την αποπομπή του διοικητή (εικόνες)

Κρήτη
Εμπόλεμο κλίμα στο ΠΑΓΝΗ: Με στάση εργασίας ζητούν την αποπομπή του διοικητή (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη στάσεις εργασίας, ενώ αποφασίστηκε η αποχή των γιατρών από τις διαδικασίες κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων

Την αποχή τους από τις διαδικασίες κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, προκειμένου να υποχρεωθεί η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να διεκδικεί κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία, αποφάσισαν οι γιατροί μέσα από τη θυελλώδη γενική τους συνέλευση, καλώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να αντικαταστήσει τον διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου. Κάλεσαν παράλληλα σε παραίτηση από όλα τα θεσμικά όργανα όλων των νοσοκομείων της Κρήτης τους γιατρούς-συναδέλφους τους, ενώ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αναισθησιολόγων, που από την πλευρά τους εξακολουθούν να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο πλέον την κατάσταση που βιώνουν.

Μάλιστα, πληροφορίες των γιατρών μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου αναφέρουν ότι αναμένεται να έρθει στην Κρήτη στις 27 Ιανουαρίου ή προς τα τέλη του μήνα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Και έτσι, από τώρα θα του προετοιμάσουν... “θερμή” υποδοχή.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, οι γιατροί πλέον θα απέχουν και από την κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και από όλα τα θεσμικά όργανα των νοσοκομείων της Κρήτης, μέσα από κάλεσμα της αρμόδιας επιτροπής του ΠΑΓΝΗ προς τους συλλόγους των γιατρών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία του νησιού μας. Τέτοια θεσμικά όργανα σε κάθε νοσοκομείο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, το Επιστημονικό Συμβούλιο, η Επιτροπή Χειρουργείων κ.ά. «Ο αγώνας των υγειονομικών είναι σε εξέλιξη. Εμείς θα διαμαρτυρηθούμε και στην 7η Υ.ΠΕ., καλώντας την κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα μας», τονίζει ο συνδικαλιστής.

«Μέχρι να ανακαλέσει το υπουργείο την απόφασή του για την ανανέωση των θέσεων διοικητή και αναπληρωτή διοικητή, οι γιατροί θα απέχουν από αυτές τις διαδικασίες και από αυτές τις θεσμικές θέσεις. Εξάλλου, την ημέρα που θα έρθει ο υπουργός ή ο αναπληρωτής υπουργός, το σωματείο μας θα βρίσκεται στους δρόμους. Αποφασίστηκε, επίσης, να ζητηθεί συνάντηση με τον ΔΥΠΕάρχη ενώ τονίστηκε η συμμετοχή και η συμπαράσταση των γιατρών και των νοσηλευτών του ΠΑΓΝΗ στους αγώνες που είναι σε εξέλιξη στο Ρέθυμνο», είπε ο Δημήτρης Βρύσαλης.

«Καλούμε την κοινωνία της Κρήτης να στηρίξει τον αγώνα μας γιατί ο αγώνας ο δικός μας αφορά όλη την κοινωνία», δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα μας και ο ψυχίατρος-διευθυντής ΕΣΥ της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Βασίλης Κούδας. «Οι αντιδράσεις συνεχίζονται και θα κλιμακωθούν», τόνισε ο Βασίλης Κούδας. Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας στο ΠΑΓΝΗ από τις 8 έως τις 10 το πρωί έξω από την Αναισθησιολογική Κλινική.

«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν είναι μόνο το περιστατικό με τα rapid tests στα σπίτια των γιατρών, αλλά ότι γενικότερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική που θέλει αυταρχικές και τρομοκρατικές διοικήσεις συνολικά», τόνισε στην εφημερίδα μας ο Βασίλης Κούδας. Για το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου που βρίσκεται σε κινητοποιήσεις, το μέλος Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Βασίλης Κούδας, περιγράφει την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα: «Έχουμε ένα διαλυμένο νοσοκομείο στο οποίο δεν κάνουν προσλήψεις και στο οποίο κλείνουν κλινικές. Παραιτούνται οι συνάδελφοι, με αποτέλεσμα οι παροχές υγείας να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο»...

Μάλιστα, για τον ερχομό του υπουργού, ο Βασίλης Κούδας μάς είπε: «Είχαμε μια πληροφορία ότι στις 27 του μηνός θα έρθει εδώ στο Ηράκλειο ο Πλεύρης. Και θα οργανώσουμε κινητοποίηση για όλα αυτά τα θέματα, αλλά θα ζητήσουμε και συνάντηση μαζί του, για να του καταθέσουμε τα αιτήματά μας. Έτσι, μετά είναι ευθύνη του υπουργού και της 7ης Υ.ΠΕ. το τι θα αποφασίσουν. Βέβαια, σε πρώτη φάση απάντησε όταν έδωσε παράταση στη θητεία διοικητή και αναπληρωτή διοικητή και είπε ότι θεωρείται επιτυχημένη η μέχρι τώρα διοίκηση. Άρα, εμείς δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο. Απλώς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και ζητάμε από τον κόσμο να είναι σύμμαχός μας, όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και ολόκληρη την Κρήτη»...

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, όπου οι εκπρόσωποι των ιατρικών και νοσηλευτικών φορέων θα ζητήσουν συμπαράσταση και συνεργασία για την επιτυχή έκβαση του αγώνα τους. Επίσης, στην ίδια συνάντηση αναμένεται να αποφασιστεί ανάλογο συλλαλητήριο υγειονομικών και στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News