Ανησυχία στα σχολεία για το «σαρωτικό» κύμα ιώσεων - Τι «δείχνουν» τα στοιχεία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Κρήτη
Ανησυχία στα σχολεία για το «σαρωτικό» κύμα ιώσεων - Τι «δείχνουν» τα στοιχεία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρή αύξηση ιώσεων και γαστρεντερίτιδας καταγράφεται σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στα σχολεία του Ηρακλείου - Ποια είναι τα στοιχεία για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου

Ελαφριά αύξηση των ιώσεων και της γαστρεντερίτιδας εμφανίζεται η μαθητική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, κατά την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Πολλά παιδιά έφυγαν σήμερα από τα δημοτικά κρατώντας την κοιλιά τους», λέει στο neakrtiti.gr ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανώλης Μπελαδάκης.

Ωστόσο, παραμένει σε καλά επίπεδα η εικόνα στα σχολεία του Ηρακλείου, με τα ποσοστά των κρουσμάτων να παραμένουν χαμηλά. Σύμφωνα με τον Μανώλη Μπελαδάκη, το 1/4 είναι κρούσματα κορωνοϊού και τα 3/4 είναι κρούσματα γρίπης, άλλων ιώσεων και γαστρεντερίτιδας. Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, με βάση τα σημερινά στοιχεία, «φαίνεται πως σε ένα σύνολο 40 παιδιών που αρρώστησαν, τα 30 να είναι από ιώσεις και γαστρεντερίτιδα και τα 10 από covid - 19»...

Στο μεταξύ, οι εκτιμήσεις των υγειονομικών υπηρεσιών της Κρήτης - όπως έχουν μεταφερθεί στον ίδιο - αναφέρουν ότι θα πρέπει να υπάρξει αυξημένη προσοχή αυτή και την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια περιμένουμε μια αποκλιμάκωση της κατάστασης. Μάλιστα, ενώ είναι προαιρετική η χρήση μάσκας, ο Μανώλης Μπελαδάκης δεν αποφεύγει να συστήσει στους μαθητές να την χρησιμοποιούν όσο μπορούν. «Σήμερα μόνο οι μαθητές που στο σπίτι τους μέλη που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες βάζουν μάσκα και καθόλου οι υπόλοιποι. Καλό θα είναι να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν για μία με δύο εβδομάδες ακόμη», είναι το προσωπικό του μήνυμα στους μαθητές.

Τέλος, πολύ μικρός είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που νοσούν και με την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας, έγινε ακόμη μικρότερος, όπως μας λέει ο Μανώλης Μπελαδάκης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News