Ηράκλειο: Με μία λεωφοριακή γραμμή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου πλέον στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Ηράκλειο: Με μία λεωφοριακή γραμμή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου πλέον στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η νέα λεωφορειακή γραμμή Αμμουδάρα - Γάζι - Κολυβάς- Πανεπιστήμιο Κρήτης -ΠΑΓΝΗ - Με τη νέα αυτή γραμμή, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου δε θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν δύο αστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στο ΠΑΓΝΗ - «Ήταν πραγματικά ζητούμενο ποιότητας ζωής», τόνισε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

«Τέλος στο παράδοξο της απουσίας συγκοινωνιακής σύνδεσης Αμμουδάρας - Γαζίου με το ΠΑΓΝΗ, το Πανεπιστήμιο και το ΙΤΕ. Από σήμερα, η νέα αστική γραμμή έγινε πράξη και αγκαλιάστηκε μαζικά από το πρώτο κιόλας δρομολόγιο. Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργο Βουλγαράκη, που από την πρώτη στιγμή συμμερίστηκε την αυτονόητη ανάγκη για κανονικότητα στη ζωή των κατοίκων μας.

Η οργανωμένη σύνδεση των περιοχών μας μέσω του τοπικού δικτύου αστικών μεταφορών για την πρωτεύουσα του Δήμου μας, δεν ήταν μόνο αίτημα δεκαετιών. Ήταν πραγματικά ζητούμενο ποιότητας ζωής.» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής Αμμουδάρα - Γάζι - Κολυβάς - Πανεπιστήμιο Κρήτης - ΠΑΓΝΗ.

Στο πρώτο δρομολόγιο της νέας γραμμής, το πρωί της Δευτέρας, η πληρότητα άγγιξε το 100%. Ο μεγάλος αριθμός κατοίκων από το Γάζι και τις γύρω περιοχές αλλά και φοιτητών που χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη γραμμή απέδειξε, από το πρώτο κιόλας δρομολόγιο, την αναγκαιότητα που υπήρχε εδώ και χρόνια για την σύνδεση του ΠΑΓΝΗ των πανεπιστημιακών σχολών και του ΙΤΕ με το Γάζι και τις γύρω περιοχές.

Με τη νέα αυτή γραμμή, μετά τη συμφωνία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργο Βουλγαράκη, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν δύο αστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στο ΠΑΓΝΗ.

Στο λεωφορείο που έκανε το πρώτο δρομολόγιο μεταξύ των επιβατών ήταν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δημότη Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης καθώς και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης και Ευάγγελος Δοξαστάκης.

Στην αφετηρία της γραμμής βρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Χρύσα Λυρώνη - Πάγκαλου Τεχνικών Έργων Γιώργος Πετούσης και Τοπικών Κοινοτήτων Χαράλαμπος Κουτσογιάννης.

Η δρομολόγηση της γραμμής αποτελεί, στόχο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Μαλεβιζίου. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η σύνδεση των περιοχών της πολεοδομικής ενότητας Γαζίου βόρεια και νότια του ΒΟΑΚ μεταξύ τους αλλά και με  το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΙΤΕ και στο ΠΑΓΝΗ.

Τα κυκλικά δρομολόγια θα είναι τέσσερα (4) στη διάρκεια της ημέρας και πιλοτικά τις πρώτες μέρες, θα εκτελούνται στις 08.00, 08.40 το πρωί και στις 16.20 και 17.00 το απόγευμα

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από Δευτέρα ως Παρασκευή, εξυπηρετώντας παράλληλα τους φοιτητές που διαμένουν σε Αμμουδάρα, Γάζι και τις γύρω περιοχές για την μετακίνηση τους προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ.

Η αφετηρία της Γραμμής Αμμουδάρα - ΠΑΓΝΗ θα είναι το ξενοδοχείο ROXANI στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου και η διαδρομή που θα ακολουθεί θα είναι :

Ανδρέα Παπανδρέου- Ελευθερίου Βενιζέλου - Παλαιά Εθνική Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Νικ. Πλαστήρα (περιοχή Κολυβά) - Λεωφόρος Βουτών - Ανδρέα Καλοκαιρινού - Λεωφόρος Πανεπιστημίου - ΠΑΓΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News