Με κοινωνικό πρόσημο και προσφορά η εκδήλωση του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» (εικόνες)

Κρήτη
Με κοινωνικό πρόσημο και προσφορά η εκδήλωση του Πανελληνίου Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στη Μονάδα Νεογνών του ΠΑΓΝΗ προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης και της Προέδρου του Σωματείου

Η Περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει το κόστος των δύο μηχανημάτων που απαιτούνται για την συμπλήρωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Εντατικής Μονάδας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργάνωσε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα, η Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνα Παναγοπούλου ανακοίνωσε την δωρεά δύο θερμοκοιτίδων για την Εντατική νεογνών του ΠΑΓΝΗ, στη μνήμη του συζύγου της Περικλή Παναγόπουλου και στο πλαίσιο του κοινωνικού στόχου που είχε θέσει το Σωματείο για την εκδήλωση, αφού όπως είπε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη ο σκοπός της φετινής εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας ήταν ιερός και η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις ανάγκες των παιδιών, με την διάθεση των εσόδων στην Εντατική νεογνών του ΠΑΓΝΗ.

Στη διάρκεια της τιμήθηκαν τρία πρόσωπα που διακρίθηκαν για την παρουσία και την προσφορά τους στην κοινωνία.

Η επιχειρηματίας Νανά Καράτζη, ως ένδειξη αναγνώρισης της διαχρονικής προσφοράς στο Σωματείο και την τοπική επιχειρηματικότητα και κοινωνία. Την διάκριση παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γιώργος Παππάς για την πολύχρονη προσφορά στην ιατρική, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που οργάνωσε το Σωματείο καθώς και το επιστημονικό επίτευγμα τοποθέτησης ενθέματος σε άτομα με πολύ χαμηλή όραση. Την διάκριση παρέδωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα» Κατερίνα Παναγοπούλου.

Τιμήθηκε επίσης ο αθλητής ποδηλασίας, κάτοχος Πανελληνίων ρεκόρ, Κωνσταντίνος Τσαγκατάκης, 11ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα δρόμου 2022 στην ατομική χρονομέτρηση, ως νέος με ειδικές δεξιότητες που αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά. Την βράβευση έκανε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή τοπικών φορέων και αρχών που στήριξαν με την παρουσία τους το κοινωνικό έργο και τις δράσεις του Σωματείου. Την βασιλόπιτα της εκδήλωσης ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, ενώ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης και Γιώργος Λογιάδης, οι Δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και αιρετοί της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Συντονίστρια Πάτρας, κ. Μαρια Μανουσακη κ η συντονίστρια Λάρισας κ. Μαρια Μποτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News