ΟΠΕΚΕΠΕ: «Προσοχή στις ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων δικαιούχων επιδοτήσεων»

Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Προσοχή στις ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων δικαιούχων επιδοτήσεων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο, πως έχει λάβει καταγγελίες για απόπειρες εξαπάτησης των δικαιούχων του - Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι του

Νέες καταγγελίες για προσπάθεια επιτήδειων να κλέψουν μέσω ηλεκτρονικής απάτης τα ποσά των επιδοτήσεων από ανυποψίαστους αγροτοκτηνοτρόφους, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Με νέα του ανακοίνωση, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο, πως έχει λάβει καταγγελίες για απόπειρες εξαπάτησης των δικαιούχων του, με επιτίδειους που τηλεφωνούν και προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ο Οργανισμός:

«Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ότι δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Δ/νσης Μακεδονίας Θράκης του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων, από άγνωστο που συστήνεται ως υπάλληλος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., με αρχικά κυρίου ονόματος και επωνύμου “Δ. Σ.”, ο οποίος, με πρόσχημα την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης, επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, με αλίευση στοιχείων μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα (phising). Οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων από τα οποία πραγματοποιούνται οι κλήσεις είναι “6909***561” και “6906***458”, ενώ κατά τη διάρκειά τους γίνεται αναφορά και σε σταθερό τηλέφωνο με αριθμό “2310***126”. Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, που αποσκοπούν στην εξαπάτηση τους. Ο Οργανισμός διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία, όπως π.χ. αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους με τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking). Τα απαραίτητα στοιχεία για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων αντλούνται από τις αιτήσεις που υποβάλλουν στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση στα πιστωτικά ιδρύματα. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η απόπειρα απάτης, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., καλεί τους δικαιούχους που γίνονται αποδέκτες ανάλογων τηλεφωνημάτων να προχωρούν αμέσως σε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News