Παρατείνεται η θητεία του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκιαδάκη, παρά την θύελλα αντιδράσεων

Κρήτη
Παρατείνεται η θητεία του διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργου Χαλκιαδάκη, παρά την θύελλα αντιδράσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρατείνεται η θητεία του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργου Χαλκιαδάκη και του αναπληρωτή διοικητή Στυλιανού Κτενιαδάκη μέχρι την οριστική επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της Κρήτης

Παρατείνεται η θητεία του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργου Χαλκιαδάκη καθώς και του αναπληρωτή διοικητή Στυλιανού Κτενιαδάκη, παρά την θύελλα αντιδράσεων, όπως αποφασίστηκε σήμερα Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου. 

Ειδικότερα, παρατείνεται η θητεία του διοικητή μέχρι την οριστική επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος της Κρήτης, ενώ την ίδια ώρα υπενθυμίζεται ότι αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΠΑΓΝΗ, με την παραμονή της διοίκησης από το υπουργείο Υγείας να βρίσκει κάθετα αντίθετους εργαζόμενους και γιατρούς του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση που ο κ. Θάνος Πλεύρης ανανέωνε τη θητεία της διοίκησης του νοσοκομείου, τότε δε θα παραιτηθεί μόνο το σύνολο των αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ, αλλά και οι ακαδημαϊκοί γιατροί που εργάζονται εντός του νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.”.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αναμένεται να πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας την Τρίτη και συγκέντρωση στην πύλη του ΠΑΓΝΗ στις 8:30 π.μ., ενώ μέχρι τέλος της εβδομάδας οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα γίνουν από τους γιατρούς του αναισθησιολογικού τμήματος.

Ειδικότερα, από προχθές το πρωί έγινε σαφές πως οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ δε θα δεχτούν την ανανέωση της θητείας της διοίκησης του νοσοκομείου (διοικητή και υποδιοικητή). Οι αναισθησιολόγοι υποστήριξαν δημόσια πως προσεβλήθησαν με τη συμπεριφορά του διοικητή, να στείλει επαγγελματίες υγείας στα σπίτια τους για να επιβεβαιώσει όντως εάν ήταν θετικοί στον κορωνοϊό. Και γι’ αυτόν τον λόγο εκδήλωσαν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν σε περίπτωση που ο κ. Πλεύρης ανανεώσει τη θητεία του κ. Χαλκιαδάκη.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, έγινε σαφές μέσα από επιστολή, μέρος της οποίας δημοσίευσε χθες η “Ν.Κ.”, πως όχι μόνο αναισθησιολόγοι αλλά και εργαζόμενοι, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενδέχεται να παραιτηθούν σε περίπτωση που το yπουργείο Υγείας ανανεώσει τη θητεία του διοικητή κ. Χαλκιαδάκη και του υποδιοικητή κ. Κτενιαδάκη.

Η επιστολή στον Πλεύρη

Η “Ν.Κ.” δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ προς τον υπουργό Υγείας.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αρχικά αναφέρεται πως η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ όχι μόνο δε συμπεριφέρεται με θεσμικό τρόπο, αλλά η στάση της είναι απαξιωτική και προσβάλλει κατάφωρα το ιατρικό επάγγελμα.

«Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι με επαγγελματισμό δίνουμε τη μάχη διαχρονικά, και κυρίως τα τρία χρόνια πανδημίας, κόντρα στα εμπόδια που ορθώνει η διαχρονική πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας, αναρωτιόμαστε αν θα συνεχίσετε να καλύπτετε τέτοιου είδους συμπεριφορές! Αυτή τη διοίκηση που από τότε που ανέλαβε το μόνο της μέλημα ήταν να επιρρίπτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη, που κλειδαμπάρωσε όλο το νοσοκομείο για να μην μπει ο ιός, που επιδίωξε να αφήσει να κρυώνουν ασθενείς για να κάνει οικονομία. Αυτή τη διοίκηση που μας “απαγορεύει” να κάνουμε δηλώσεις στα ΜΜΕ, που έχει απαξιωτική, απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους που τολμούν να διαμαρτυρηθούν, με συνεχή “εντέλλεσθε” για μετακινήσεις και ανάκληση κανονικών αδειών, με αυθαίρετη καρατόμηση και επιλογή προϊσταμένων και διευθυντών τμημάτων.

Αυτή τη διοίκηση που τολμά να αμφισβητεί την αξιοπιστία των ίδιων των γιατρών, με την αποστολή του γιατρού Εργασίας σε κατ’ οίκον επισκέψεις σε τρεις αναισθησιολόγους για επιβεβαίωση της νόσησής τους με COVID!

Αυτή τη διοίκηση που δεν εκτιμά τον ρόλο και την προσφορά των εργαζομένων στο Σύστημα Υγείας. Αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι στη θέση της», αναφέρεται στην επιστολή.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι τονίζουν πως όχι απλά θα μείνουν αμέτοχοι, αλλά θα εντατικοποιήσουν τους αγώνες. Παράλληλα, δηλώνεται ευθαρσώς πως σε περίπτωση που το υπουργείο Υγείας ανανεώσει τη θητεία της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, τότε για τους αναισθησιολόγους και ορισμένους υγειονομικούς η αποχώρηση είναι μονόδρομος.

«Καταγγέλλουμε το θεσμικό πλαίσιο που δίνει υπερεξουσίες στις εκάστοτε διοικήσεις και στους εκάστοτε διοικητές.

Απαιτούμε τη ΜΗ ανανέωση της θητείας της τωρινής διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και την άμεση απομάκρυνσή της από το νοσοκομείο.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, σας προειδοποιούμε ότι θα υπάρξει κύμα παραιτήσεων από τους αναισθησιολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες και θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τη συμπαράσταση της κοινωνίας της Κρήτης», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα

Οι αντιδράσεις είναι πολλές και έντονες. Την ερχόμενη Τρίτη το ΠΑΓΝΗ θα βρίσκεται στις... επάλξεις και αναμένεται εργαζόμενοι να συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου στις 8:30 π.μ. Τη συγκεκριμένη ημέρα, το ιατρικό, διοικητικό, νοσηλευτικό και ερευνητικό προσωπικό του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή το ιατρικό προσωπικό της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

ΣΥΡΙΖΑ

Την απομάκρυνση από τη διοίκηση τόσο του κ. Χαλκιαδάκη όσο και του κ. Κτενιαδάκη ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου. Αφού θίγει το ζήτημα των αναισθησιολόγων και την αποστολή γιατρού Εργασίας στα σπίτια τους για να επιβεβαιώσουν εάν όντως έχουν COVID, αλλά και την καρατόμηση του διευθυντή του ΤΕΠ κ. Γιώργο Νότα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταλήγει: «Η χειρότερη διοίκηση στην ιστορία του ΠΑΓΝΗ έχει θέση στο ίδρυμα αυτό; Το ερώτημα ρητορικό. Το νοσηλευτικό προσωπικό, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ο ΠΙΣ και ο λαός του Ηρακλείου έχουν δώσει την απάντησή τους: Να μην υπάρξει ανανέωση της θητείας του κ. Χαλκιαδάκη, αλλά και του υποδιοικητή Στέλιου Κτενιαδάκη, που λήγει αυτές τις ημέρες».

Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο

Ενόσω συμβαίνουν αυτά στο μεγαλύτερο νοσοκομειακό ίδρυμα της Κρήτης, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Πολίτες και υγειονομικοί ετοιμάζονται για δυναμική κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα ζητώντας την ενίσχυση του νοσοκομείου μετά το μπαράζ παραιτήσεων.

«Εκείνο που διεκδικούμε και δεν υπάρχει άλλη λύση είναι να αυξηθούν οι αποδοχές των υγειονομικών. Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, προκειμένου να επιβιώσει το Σύστημα Υγείας. Και να δοθούν κίνητρα σε περιοχές όπως το Ρέθυμνο. Μιλάω για την περιφέρεια, όπου είναι περιορισμένη η προσέλευση υγειονομικών», ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου, Γιάννης Σαριδάκης.

 «Δεν ακούστηκε ούτε μία... συγνώμη»

Στη χθεσινή εκπομπή “Κρήτη Σήμερα”, καλεσμένος ήταν και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αλέξανδρος Πατριανάκος. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έθεσε το ερώτημα εάν πρέπει να αποχωρήσει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, με τον κ. Πατριανάκο να απαντάει: «Νομίζω πως τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στα άκρα. Από την πλευρά του διοικητή δε δόθηκε ούτε μία εξήγηση, πέρα από το γεγονός ότι είπε πως έστειλε τον ιατρό Εργασίας για νοσοκομειακή περίθαλψη. Ρίχνει την ευθύνη στον ιατρό Εργασίας. Δεν ακούστηκε ένα συγνώμη. Δεν ακούστηκε καν πως έχει κάνει σφάλμα».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Ν.Κ.”, εάν δεν αποχωρήσει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, δε θα παραιτηθούν μόνο αναισθησιολόγοι, αλλά και οι ακαδημαϊκοί γιατροί όλων των ειδικοτήτων. Οι ακαδημαϊκοί θα παραιτηθούν από το ιατρικό και επιστημονικό τους έργο. Με αυτόν τον τρόπο θα υποδείξουν πως πάνω απ’ όλα στην Ιατρική επιστήμη είναι η αξιοπρέπεια του γιατρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News