ΠΑΓΝΗ: «Βγάζουν καπνούς» για τον διοικητή - Ζητούν αποπομπή και αναφέρουν προσβολή αξιοπρέπειας των γιατρών (βίντεο)

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: «Βγάζουν καπνούς» για τον διοικητή - Ζητούν αποπομπή και αναφέρουν προσβολή αξιοπρέπειας των γιατρών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και ο  ξεσηκωμός γιατρών από όλη τη χώρα, για την συμπεριφορά του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος έδωσε εντολή σε γιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας να ελέγξουν αν τρεις αναισθησιολόγοι που είχαν δηλώσει ότι έχουν κορωνοϊό, έλεγαν όντως την αλήθεια
  • Το μπαλάκι στην ΥΠΕ Κρήτης ρίχνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητώντας εξηγήσεις
  • Λένε όχι στην απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος
  • Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις από την από την ΥΠΕ Κρήτης για διοικητή ΠΑΓΝΗ και Κ.Υ. Μοιρών

Σωρεία αντιδράσεων από όλη τη χώρα έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο οποίος ζήτησε να ελεγχθούν  τρεις γιατροί αναισθησιολόγοι, προκειμένου να διαφανεί αν όντως νοσούσαν με κορωνοϊό όπως είχαν δηλώσει.

Παρά το γεγονός ότι στην απάντησή που έδωσε ο ίδιος υποστήριξε ότι έστειλε γιατρό εργασίας και επισκέπτρια υγείας για να δει την πορεία της υγείας τους. Το σύνολο των γιατρών της χώρας μιλάει για προσβολή της αξιοπρέπειάς των γιατρών ζητώντας μάλιστα άμεσα την αποπομπή του.  

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος που ζήτησαν την αποπομπή του διοικητή του ΠΑΓΝΗ.  

«Με τέτοιες αυταρχικές και προσβλητικές συμπεριφορές, που κινούνται στα πλαίσια του εργασιακού εκφοβισμού και κατάχρησης εξουσίας και που θεωρούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία οιωνοί ψεύτες και απατεώνες, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανταμείβει τους τρεις αναισθησιολόγους για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γενικότερα στην περίθαλψη των ασθενών. Ζητούμε την πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών σε μόνιμους αναισθησιολόγους στην 7η ΥΠΕ. Ζητούμε από τον υπουργό Υγείας να αποπέμψει άμεσα τον συγκεκριμένο διοικητή», αναφέρουν.  

Την ίδια ώρα σε έκτακτη γενική τους συνέλευση σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου επανέλαβαν την οργή τους για όσα συνέβησαν, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά συνολικά μια αυταρχική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων, ζητώντας και οι ίδιοι να μην ανανεωθεί τις επόμενες ημέρες η θητεία της διοίκησης.  

«Καζάνι» που βράζει ο χώρος της υγείας - Νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν απαντήσεις

Με καζάνι που βράζει, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την δημόσια υγεία, περιέγραψαν το χώρο των νοσοκομείων της Κρήτης οι γιατροί που εργάζονται σε αυτά. Από κοινού εκπρόσωποι των ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών του νησιού επισκέφθηκαν τον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ζητώντας του συγκεκριμένες απαντήσεις… τόσο για το προσβλητικό περιστατικό με το διοικητή του ΠΑΓΝΗ προς συναδέλφους τους.

Επιπλέον όμως και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει μετά την επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός τους στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Γεγονός που συνέδεσε με το περιστατικό του διοικητή του ΠΑΓΝΗ λέγοντας ότι με τον τρόπο του δείχνει το δρόμο της απαξίωσης του ιατρικού λειτουργήματος.  

Πάντως, θορυβημένοι οι γιατροί έφυγαν από τη συνάντηση με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, καθώς όπως εξήγησαν δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις, ούτε και για το σοβαρό ζήτημα με την υπολειτουργία της Χειρουργικής και Παθολογικής Κλινικής του  Νοσοκομείου Ρεθύμνου που επί της ουσίας έχει σημάνει συναγερμό.  

Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα από κοινού εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και φορείς του Ρεθύμνου πραγματοποιούν συλλαλητήριο, ζητώντας άμεσα ουσιαστικά μέτρα και όχι ημίμετρα όπως αποκάλεσαν τις μετακινήσεις των γιατρών από άλλα νοσοκομεία.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News