Φόδελε: Το Νοέμβριο το Εφετείο για την «οικογενειακή υπόθεση» ναρκωτικών

Κρήτη
Φόδελε: Το Νοέμβριο το Εφετείο για την «οικογενειακή υπόθεση» ναρκωτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα εκδικαστεί τελικά –σε δεύτερο βαθμό- η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία είχε έρθει στο “φως” μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία είχε λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021, στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Τελικά, αναβλήθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης που είχε ανειλημμένη επαγγελματική υποχρέωση. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου του 2023.

Σημειώνεται ότι άπαντες οι καταδικασθέντες για την επίμαχη υπόθεση, βρίσκονται εκτός φυλακής.

Ο μόνος καταδικασθείς που παρέμενε έγκλειστος –μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες- ήταν ένας 52χρονος που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 9 ετών και 3 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 10.200 ευρώ.

Ο 52χρονος είχε υποβάλει πριν από μερικές εβδομάδες αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι το Εφετείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Πριν από περίπου ένα μήνα, το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης εξέτασε το αίτημα αποφυλάκισης του 52χρονου και το έκανε δεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγους μήνες, η πλευρά του 52χρονου Κρητικού είχε αιτηθεί ξανά να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο το εν λόγω αίτημα είχε τότε απορριφθεί.

Το χρονικό

Η αστυνομική επιχείρηση που είχ φέρει στο "φως" την υπόθεση, είχε λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2021 στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι ποσότητες των ναρκωτικών «αποκρύπτονταν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία, καθώς και σε χώρο αποθήκης οικίας (καβάτζες)». Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - 5 κιλά και 45 γραμμάρια κάνναβης, 344 γραμμάρια κοκαΐνης, το ποσό των 4.640 ευρώ που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 12 κινητά τηλέφωνα, δύο ζυγαριές ακριβείας και διάφορα «είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών».

Πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Τον περασμένο Ιούλιο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε κρίνει ένοχους και τους 8 άνδρες που δικάζονταν: Πρόκειται για τους 5 ντόπιους (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συγγενείς μεταξύ τους) και τους 3 αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εξάλλου, στους περισσότερους εξ αυτών αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό.

Στον 52χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή 10.200 ευρώ, σε έναν 27χρονο κάθειρξη 6 ετών και 2 μηνών, και σε άλλους τρεις νεαρούς ημεδαπούς κατηγορούμενους ποινές κάθειρξης 6 ετών.

Αναφορικά με τους τρεις αλλοδαπούς κατηγορούμενους, ο ένας εξ αυτών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, ενώ οι άλλοι δύο σε ποινές φυλάκισης τριών ετών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News