Κρήτη: Προ των πυλών η δημοπράτηση του φράγματος Μπραμιανών - Θετικές προοπτικές στον κλάδο των κατασκευών

Κρήτη
Κρήτη: Προ των πυλών η δημοπράτηση του φράγματος Μπραμιανών - Θετικές προοπτικές στον κλάδο των κατασκευών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μεγάλα έργα που έρχονται στη χώρα

Μεγάλα έργα, προϋπολογισμού 3,2 δισ. Ευρώ αναμένεται να προκηρυχθούν και να ξεκινήσουν εντός του 2023 από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα έργα  θα προστεθούν σε όσα έχουν ήδη δημοπρατηθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και αθροίζουν πάνω από 13 δισ. Έργα, που προβλέπονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου.

Στις αρχές του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η δημοπράτηση του φράγματος Μπραμιανού, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, που αφορά την κατασκευή βελτιωτικών έργων στο υπάρχον φράγμα Μπραμιανού, την κατασκευή νέου φράγματος στον Μύρτο και έργα αποταμιευτήρα για παροχή ύδατος (άρδευση και περιβαλλοντικούς λόγους). Στόχος του έργου, που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης από τον περασμένο Οκτώβριο, είναι να ενισχυθεί σημαντικά το υδατικό δυναμικό του Ταμιευτήρα Μπραμιανού, να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου της ευρύτερης περιοχής του Νομού Λασιθίου, καθώς και να προστατευτούν αντιπλημμυρικά.

Επίσης σε εκκίνηση μπαίνουν τα Αντιπλημμυρικά Έργα Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ.  Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατασκευή εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Αμβρακίας - Αμφιλοχίας και Βάλτου.

Σε φάση διαγωνιστικής διαδικασίας μπαίνουν και τα έργα Ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας, Κατασκευή Έργων Μεταφοράς Νερού Τσικνιά και Ύδρευση Κέρκυρας Β' & Γ' Φάση, προϋπολογισμού 304 εκατ.

Θέμα χρόνου είναι η δημοπράτηση του έργου για τον οδικό άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, σύμφωνα με το carital.gr.

Ήδη έχουν σχεδόν παραδοθεί όλες οι μελέτες για το έργο ενώ η αρχική δημοπράτηση θα γίνει για το τμήμα Ιωάννινα – Καλπάκι και με προαίρεση το τμήμα Καλπάκι – Κακαβιά. 

Ένα από τα σημαντικά έργα που προετοιμάζεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι ο τριπλός κόμβος Σκαραμαγκά, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Δυτική Αττική, αφού αναμένεται να αποσυμφορήσει την κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Σχιστού και τη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ και η αναβάθμιση ανισόπεδου κόμβου Σκαραμαγκά θα βελτιώσει πολύ την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό που καθημερινά ταλαιπωρείται από χιλιάδες οχήματα.

Τέλος δύο ακόμη έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν είναι η βελτίωση Οδικής Ασφάλειας, προϋπολογισμού 675 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας σε περισσότερα από 7000 σημεία που εκτείνονται σε 2.500 χιλιόμετρα στο οδικό δίκτυο ολόκληρης της χώρας καθώς και το έργο της Ανάταξης/Αναβάθμισης Σιδηροδρομικού Δικτύου, με ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News