Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Κρήτη
Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκαν τα Θεοφάνεια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη δέουσα λαμπρότητα, αλλά και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Με τη δέουσα λαμπρότητα, αλλά και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας όπου πραγματοποιήθηκαν, με σύμμαχο τον καλό καιρό, τελετές καθαγιασμού των υδάτων στη Λίμνη Λιβάδα στο Θραψανό αλλά και στο λιμάνι του Τσούτσουρα, στις οποίες παρέστησαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αραβιάκης, Μανώλης Ζαμπουλάκης, Γιάννης Δρακάκης, Στέλιος Καλομοίρης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής αλλά και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Ο εορτασμός των Θεοφανείων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές της Χριστιανοσύνης ενώ παράλληλα είναι ημέρα ελπίδας και χαράς. Είθε το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει όλους και το καθένα ξεχωριστά. Να σημάνει την πνευματική μας αναγέννηση και να μας δώσει φώτιση για να πορευτούμε με δύναμη και αγάπη. Οι προκλήσεις μπροστά μας απαιτούν αλληλεγγύη, αισιοδοξία, ομοψυχία αλλά και συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο, καλή φώτιση με υγεία».

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα Αρχιεπισκόπου Κρήτης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ Ανδρέα, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Δημάρχου Μανώλη Φραγκάκη αλλά και πιστών ενώ ακολούθησε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Λίμνη Λιβάδα στο Θραψανό αλλά και στο λιμάνι του Τσούτσουρα, στα δροσερά νερά του οποίου βούτηξαν 20 περίπου θαρραλέοι κολυμβητές.

Ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Αλιέων Τσούτσουρα. Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News