«Τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια. Φως λοιπόν παντού!» - Το μήνυμα του Χαρδαλιά από τη Σούδα

Κρήτη
«Τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια. Φως λοιπόν παντού!» - Το μήνυμα του Χαρδαλιά από τη Σούδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εδώ από τον Ναύσταθμο Σούδας από το "οχυρό Κρήτη", από το μεγαλύτερο "αεροπλανοφόρο", της Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, εκπέμπουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, σιγουριάς και εγρήγορσης», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς

Στη Σούδα βρέθηκαν σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, για την τελετή αγιασμού των υδάτων που πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στο επιβατικό λιμάνι.

«Εδώ από τον Ναύσταθμο Σούδας από το "οχυρό Κρήτη", από το μεγαλύτερο "αεροπλανοφόρο", της Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, εκπέμπουμε μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, σιγουριάς και εγρήγορσης», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και προσέθεσε: «Πολλές ευχές σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα στελέχη μας, στις εσχατιές της πατρίδας μας, σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα. Ευχές για περισσότερο φως στις σκέψεις μας, στις καρδιές μας, στις ζωές μας για την πατρίδα μας και πάντα με τη σκέψη ότι στο τέλος, αυτό το φως που νικούσε μέχρι τώρα θα συνεχίσει να νικά κάθε σκοτάδι».

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί επέλεξε τη Σούδα, μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία για τα Θεοφάνια ανέφερε: «Η Σούδα αποτελεί για μας στρατηγική προτεραιότητα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και τις προτεραιότητες τις θέτει η στρατηγική ηγεσία, και η πολιτική ηγεσία είμαστε εκείνοι που στηρίζουμε τις αποφάσεις αυτές».

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε: « Θα ήθελα την σημερινή ημέρα να πω χρόνια πολλά, χρόνια πολλά σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι δυνάμεις αποτροπής, δυνάμεις άμυνας, δυνάμεις αξιοπρέπειας της τιμής της πατρίδος. Είναι δυνάμεις οι οποίες εγγυώνται την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία των Ελλήνων».

Οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Φλώρος επισκέφθηκαν τον Ναύσταθμο Κρήτης, τη φρεγάτα «Ύδρα», το υποβρύχιο «Τρίτων», καθώς και την 115 Πτέρυγα Μάχης όπου αντάλλαξαν ευχές με τα πληρώματα των πλοίων και το προσωπικό των μονάδων.

Μήνυμα Ν. Χαρδαλιά για τον εορτασμό των Θεοφανίων

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού των Θεοφανίων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter:

«Τι θα πει φως; Να κοιτάς με αθόλωτο μάτι όλα τα σκοτάδια.

(Νίκος Καζαντζάκης)

Φως λοιπόν παντού!

Στις σκέψεις, στις καρδιές και στις ζωές μας! Το φως πάντα θα νικάει τα σκοτάδια!

Χρόνια πολλά!

Φωτισμένα και ευλογημένα!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News