Μαλεβίζι: Τέλος απαγόρευσης για κολύμβηση και ψάρεμα 2,5 μήνες μετά τη φονική πλημμύρα

Κρήτη
Μαλεβίζι: Τέλος απαγόρευσης για κολύμβηση και ψάρεμα 2,5 μήνες μετά τη φονική πλημμύρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην θαλάσσια περιοχή των οικισμών της Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς και Παλαιόκαστρου

Δυόμιση μήνες μετά τη φονική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου 2022, που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέους ανθρώπους στην Αγία Πελαγία, η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, ανακοίνωσε την άρση της απαγόρευσης για κολύμβηση και ψάρεμα στην θαλάσσια περιοχή των οικισμών Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς και Παλαιοκάστρου του Δήμου Μαλεβιζίου.

Αναλυτικότερα, η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψη:

"Τις αυτοψίες των Υγειονομικών Επιθεωρητών της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηρακλείου / Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου που εξετάζουν μακροσκοπικά την κατάσταση των παραλιών και της επιφάνειας της θάλασσας αναφορικά με την  κατάσταση της θάλασσας, της ακτής  και τις λοιπές, οπτικά εκτιμώμενες, παραμέτρους.

-Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων της από 03-01-2023 δειγματοληψίας θαλασσίου ύδατος που ελήφθη στην θαλάσσια περιοχή των οικισμών Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς, Παλαιοκάστρου του Δήμου Μαλεβιζίου.

-Το υπ΄ αριθ. 90/04-01-2023 αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου με συνημμένο πρωτόκολλο παραλαβής υπηρεσιών και επιστολή του αναδόχου για την ολοκλήρωση του καθαρισμού της θάλασσας από φερτά υλικά των παραλιών  Αγίας Πελαγίας – Λυγαριάς – Παλαιοκάστρου και ανέλκυση των αυτοκινήτων και λοιπών αντικειμένων ανακοινώνει ότι:

Επιτρέπεται η κολύμβηση – Αλιεία ψαριών – εδωδίμων - Οστρακοειδών & εχινοδέρμων (αχινών) στην θαλάσσια περιοχή των οικισμών Αγίας Πελαγίας, Λυγαριάς, Παλαιοκάστρου του Δήμου Μαλεβιζίου".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News