Έφυγε από τη ζωή η Ρεθυμνιώτισσα και Ομότιμη καθηγήτρια Ελένη Μπριασουλη - Καπετανάκη

Κρήτη
Έφυγε από τη ζωή η Ρεθυμνιώτισσα και Ομότιμη καθηγήτρια Ελένη Μπριασουλη - Καπετανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω». Με αυτή τη φράση που συνόδευε κάθε της email, από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, οι φίλοι αποχαιρετούν την Λενιώ

Θλίψη στην ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο, προκάλεσε η αιφνίδια απώλεια της Ρεθυμνιώτισσας, Ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ελένης Μπριασουλη-Καπετανάκη του Πανεπιστημίου Αγαίου, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.

Οι συνάδελφοί της μιλούν για μία λαμπρή καθηγήτρια, με πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, μία γυναίκα αφιερωμένη στην ανθρωπότητα και στο περιβάλλον, με ανεξάντλητη αγάπη κυρίως για τον τόπο της.

«Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Άμα δε σωθεί εγώ θα φταίω». Με αυτή τη φράση που συνόδευε κάθε της email, από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη, οι φίλοι αποχαιρετούν την Λενιώ.

Η Ελένη Καπετανάκη – Μπριασούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1975 και συνέχισε την ακαδημαϊκή της πορεία στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Πολεοδομία και στην Χωροταξία αντίστοιχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News