Φάρμακα: «Τα μέτρα άργησαν ένα χρόνο...» λένε οι φαρμακοποιοί - «Σαφάρι» στα φαρμακεία κάνουν οι πολίτες της Κρήτης (vid)

Κρήτη
Φάρμακα: «Τα μέτρα άργησαν ένα χρόνο...» λένε οι φαρμακοποιοί - «Σαφάρι» στα φαρμακεία κάνουν οι πολίτες της Κρήτης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλες ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα και στα φαρμακεία της Κρήτης - «Σαφάρι» από φαρμακείο σε φαρμακείο κάνουν οι πολίτες - «Τα μέτρα έπρεπε να ανακοινωθούν πριν από πολλούς μήνες σημειώνουν οι φαρμακοποιοί στο νησί

Με μία δέσμη δέκα νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων στην ελληνική αγορά, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται τους τελευταίους μήνες οι ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, χωρίς να είναι σίγουροι εάν στο τέλος θα βρουν τα φάρμακά τους.

Οι φαρμακοποιοί της Κρήτης αν και δηλώνουν πως τα νέα μέτρα βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση, εντούτοις, τονίζουν πως η λήψη τους καθυστέρησε σημαντικά αφού οι ελλείψεις στην αγορά έχουν πλέον «χτυπήσει κόκκινο».

Εξίσου δυσβάσταχτο όμως οικονομικά για την τσέπη των πολιτών είναι και το μέτρο που αφορά στην συνταγογράφηση, καθώς αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο ασθενής θα πληρώνει έξτρα τον γιατρό του για τη διαδικασία ακόμα και για τη συνταγογράφηση ενός απλού φαρμακευτικού σκευάσματος που μέχρι σήμερα το έπαιρνε από το φαρμακείο χωρίς συνταγή. Και όλα αυτά χωρίς να γνωρίζει εάν τελικά θα βρει το φάρμακό του στην αγορά.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες γυρνούν καθημερινά από φαρμακείο σε φαρμακείο για τα πιο απλά, τα πιο καθημερινά φάρμακα που αυτήν την περίοδο λόγω των ιώσεων είναι απαραίτητα αλλά εξαφανισμένα από τα ράφια των φαρμακείων. Και αν οι μεγάλοι μπορούν να κάνουν υπομονή, το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο από την στιγμή που ασθενείς είναι μικρά παιδιά. Τότε οι γονείς έρχονται πραγματικά σε απόγνωση. Άδεια ράφια και ατελείωτες λίστες αναμονής για ένα φάρμακο. Κι όλα αυτά την ώρα που το εκρηκτικό κοκτέιλ των τριών ιών γεννά καθημερινά χιλιάδες μολύνσεις αυξάνοντας κατακόρυφα τη ζήτηση σε φάρμακα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News