''Βόμβες'' βουλευτών για τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ μετά την έφοδο γιατρού σε σπίτια γιατρών με κορωνοϊό (βίντεο)

Κρήτη
''Βόμβες'' βουλευτών για τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ μετά την έφοδο γιατρού σε σπίτια γιατρών με κορωνοϊό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θέμα έχει θορυβήσει και τον ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου όπου σήμερα το βράδυ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση με πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί και από τον διοικητή του ΠαΓΝΗ -λόγω της ιατρικής του ιδιότητας- να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του ΙΣΗ.

''Βόμβες'' βουλευτών για τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη μετά την απόφαση του να τσεκάρει αναισθησιολόγους γιατρούς που νοσούσαν από κορωνοϊό στέλνοντας συνάδελφο τους στα σπίτια τους. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Ηρακλείου Μανώλης Συντυχάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής», της «ΚΡΗΤΗ TV» με τον Μάνο Δασκαλάκη, το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου, και πήραν θέση για την έφοδο γιατρού σε σπίτια γιατρών με κορωνοϊό.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΚΚΕ Ηρακλείου Μανόλης Συντυχάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια προχωρώντας σε μία επιπλέον καταγγελία για την διοίκηση του ΠαΓΝΗ μιλώντας για κατάχρηση καθήκοντος που ξεπερνά τα όρια τους εκφοβισμού. Μάλιστα ο κ. Συντυχάκης έκανε λόγο για πογκρόμ επίθεσης σε βάρος του ιατρικού προσωπικού μετά και την απόφαση του κ. Χαλκιαδάκη να ελέγξει γιατρούς που πήραν άδεια για να μαζέψουν τις ελιές τους. Μάλιστα ζήτησε εξηγήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Καταπέλτης ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης που σήμερα Τρίτη 3 Ιανουαρίου,  μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος καταθέτουν ερώτηση στην βουλή για αυτές τις τακτικές υπογραμμίζοντας ότι με αυτές τις ενέργειες του διοικητή του ΠαΓΝΗ ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής ζητώντας από  τον υπουργό παιδείας και την κυβέρνηση να πάρει θέση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου που καταδίκασε αυτές τις τακτικές ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ενημέρωση για τα περιστατικά.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, προηγήθηκε η επιστολής αναισθησιολόγου του ΠαΓΝΗ που έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εκφοβιστικού, τοξικού, εξευτελιστικού και επιθετικού περιβάλλοντος για τους αναισθησιολόγους όπως τονίζει η Διευθύντρια Αναισθησιολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κ. Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου. Η ίδια, ως εκπρόσωπος των Ειδικευμένων και των Ειδικευόμενων Αναισθησιολογίας του ΠαΓΝΗ, κατέθεσε αναφορά και στην διοίκηση της ΥΠΕ κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των αναισθησιολόγων από τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ. Όπως σημειώνει με εντολή του Διοικητή του νοσοκομείου Γιώργου Χαλκιαδάκη,  γιατρός εργασίας και  Επισκέπτρια Υγείας του ΠαΓΝΗ μετακινήθηκαν ώστε να πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον rapid test για ανίχνευση λοίμωξης από  κορωνοϊό σε 3 Αναισθησιολόγους που νοσούσαν, την ίδια και δύο Διευθύντριες ΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι τα θετικά τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες  μέρες ήταν αναρτημένα, στην πλατφόρμα του υπουργείου. Η ίδια κάνει λόγο για εμπάθεια του διοικητή με τους αναισθησιολόγους.

Το θέμα έχει θορυβήσει και τον ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου όπου το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί και από τον διοικητή του ΠαΓΝΗ -λόγω της ιατρικής του ιδιότητας- να παρευρεθεί στη συνεδρίαση του ΙΣΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News