Αποκαλύψεις... για την έφοδο γιατρού σε γιατρούς με κορωνοϊό - Επιστολή της Διευθύντριας Αναισθησιολογικής του ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Αποκαλύψεις... για την έφοδο γιατρού σε γιατρούς με κορωνοϊό - Επιστολή της Διευθύντριας Αναισθησιολογικής του ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ, Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου αποκαλύπτει νέα στοιχεία μέσω επιστολής της

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την έφοδο γιατρού σε γιατρούς με κορωνοϊό, μέσα από την επιστολή της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Αναισθησιολογίας και Διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ, Αλεξάνδρα Παπαϊωάννου, η οποία αποκαλύπτει ότι η στάση της διοίκησης απλά επιβεβαιώνει την εμπάθειά της στην ειδικότητα των Αναισθησιολόγων.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Παπαϊωάννου:

«Δεδομένης της έκτασης που έχει λάβει στα ΜΜΕ η νέα απαξιωτική για τους Αναισθησιολόγους ενέργεια του Διοικητή του ΠαΓΝΗ, αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω με λεπτομέρειες τα γεγονότα. 

Στις 28.12.2022, με εντολή του Διοικητή Γιώργου Χαλκιαδάκη, μετακινήθηκαν ο ιατρός εργασίας και μία επισκέπτρια υγείας του ΠαΓΝΗ ώστε να πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον rapid test για ανίχνευση λοίμωξης από κορωνοϊό σε 3 νοσούσες με Covid-19 Αναισθησιολόγους, τη Διευθύντρια  της Κλινικής και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, την Πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου και μια ακόμη  Διευθύντρια ΕΣΥ, ενώ τα θετικά τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες ήταν αναρτημένα στην πλατφόρμα του Υπουργείου. Η μετακίνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν για «Ιατρική Περίθαλψη» ενώ αναφέρθηκε ρητά και στις τρεις Ιατρούς ότι η εντολή από το διοικητή αφορούσε τη λήψη rapid test.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον γίνεται κατ’ οίκον έλεγχος σε εργαζόμενο που νοσεί και δεν έχει λάβει κατ’ επανάληψη βραχυχρόνιες αναρρωτικές. Η στάση της διοίκησης απλά επιβεβαιώνει την εμπάθειά της στην ειδικότητα των Αναισθησιολόγων. Άλλωστε προ έτους, πάλι λόγω ασθένειας αναισθησιολόγου είχε διενεργηθεί ΕΔΕ για τη διακοπή χειρουργικής αίθουσας. Το πόρισμα δεν μου έχει αποδοθεί παρά τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί το τελευταίο έτος.

Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί στάλθηκε ο Ιατρός Εργασίας ο οποίος «δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για να επαληθεύει το δικαιολογημένο ή μη, λόγω νόσου, απουσίας εργαζομένου» 3850/2010 (Φ.Ε.Κ. 84/τ. Α’/3.6.2010), ενώ στις αρμοδιότητές του δεν αναφέρεται πουθενά η «κατ’ οίκον Ιατρική Περίθαλψη».

Αυτά έγιναν επειδή στις 27/12/2022, λόγω ασθένειας με covid 19 τριών αναισθησιολόγων λειτούργησαν 5 χειρουργικές αίθουσες και όχι 6. Και μάλιστα οι δύο από αυτές με περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (2 ασθενείς για διακαθετηριακή αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας, μία ασθενής για εμβολισμός ραγέντος ανευρύσματος εγκεφάλου) τα οποία απαιτούν τη συνδρομή περισσότερων του ενός αναισθησιολόγων για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ασθενών. Για την ιστορία, ο εμβολισμός του εγκεφαλικού ανευρύσματος αφορούσε ασθενή που προσήλθε στο ΤΕΠ του ΠαΓΝΗ με ρήξη και για μια ακόμη φορά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις επισφάλειες του συστήματος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη χειρουργική αίθουσα για επείγοντα περιστατικά. Και δυστυχώς αυτή είναι η καθημερινότητά μας.

Δεν αναμέναμε επιβράβευση εκ μέρους της Διοίκησης. Άλλωστε είναι γνωστή η στάση του Διοικητή του ΠαΓΝΗ να μην αναγνωρίζει την προσφορά των αναισθησιολόγων αλλά να τους απαξιώνει και να τους υποτιμά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος άσκησε το επάγγελμα του ιατρού. Τα γεγονότα που συσσωρεύονται απλά επιβεβαιώνουν ότι λειτουργεί με στόχο τη δημιουργία εκφοβιστικού, τοξικού, εξευτελιστικού και επιθετικού περιβάλλοντος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ που ανέδειξε το θέμα, την Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου για τη συμπαράστασή της, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και όλους τους συναδέλφους που ενδιαφέρθηκαν για την υγεία μας και συμπαραστάθηκαν στον εξευτελισμό μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News