Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν σήμερα 101 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης - Οι περιορισμοί για τους γιατρούς

Κρήτη
Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Επιστρέφουν σήμερα 101 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης - Οι περιορισμοί για τους γιατρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί επιστρέφουν στον τόπο εργασίας τους με τη χρήση της μάσκας να καθίσταται υποχρεωτική για τους ίδιους, παρά το γεγονός πως ανεμβολίαστοι έχουν επιστρέψει σε άλλους εργασιακούς κλάδους χωρίς μάσκα

Επιστροφή στην εργασία από σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αλλά υπό προϋποθέσεις, οι οποίες σε ό,τι αφορά την Κρήτη αφορούν 101 εργαζομένους των νοσοκομειακών και των δομών Υγείας του νησιού. Οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί επιστρέφουν στον τόπο εργασίας τους με τη χρήση της μάσκας να καθίσταται υποχρεωτική για τους ίδιους, παρά το γεγονός πως ανεμβολίαστοι έχουν επιστρέψει σε άλλους εργασιακούς κλάδους χωρίς μάσκα. Είναι άξιο αναφοράς πως το υγειονομικό προσωπικό το οποίο θα επιστρέψει δε θα παρέχει υγειονομική βοήθεια σε συγκεκριμένες υπηρεσίες κλινικών, όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών.

Συγκεκριμένα, στην υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 75297 υπουργική απόφαση με τίτλο “Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας από την Κυριακή 1 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6:00”, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 7005/31.12.2022, αναφέρονται τα παρακάτω:

Για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό που επιστρέφει στις νοσοκομειακές δομές, μετά τη λήξη του άρθρου 206 του Ν. 4820/2021, ισχύουν τα εξής μέτρα:

- «Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95).

- Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Το εν λόγω προσωπικό προσκομίζει υποχρεωτικά το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον προϊστάμενο της δομής που εργάζεται.

- Ειδικώς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών του παρόντος δεν παρέχει τις υπηρεσίες του σε κλινικές κλειστής νοσηλείας όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών. Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε δομής Υγείας δύναται να εξειδικεύει τις κλινικές κλειστής νοσηλείας του πρώτου εδαφίου και να αποφασίζει σε ποιες επιπλέον μονάδες της δομής το εν λόγω προσωπικό δεν παρέχει τις υπηρεσίες του.

- Ο προϊστάμενος κάθε δομής Υγείας οφείλει να υποβάλει στη Διοίκηση της δομής που προΐσταται, κάθε εβδομάδα, έκθεση περί τήρησης ή μη των ως άνω μέτρων για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News