Επιστροφή από σήμερα των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους

Κρήτη
Επιστροφή από σήμερα των ανεμβολίαστων υγειονομικών στην εργασία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τους όρους επιστροφής τους - Υποχρεωτική η μάσκα και δύο τεστ την εβδομάδα

Επιστροφή στην εργασία από σήμερα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αλλά υπό προϋποθέσεις που εγείρουν πολλές αντιδράσεις καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα δύο τεστ που πρέπει να κάνουν την εβδομάδα. Στους 101 ανέρχονται οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν στα δομές υγείας της Κρήτης.

Συγκεκριμένα στην υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 75297 υπουργική απόφαση με τίτλο: «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00” που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 7005/31-12-2022 αναφέρονται και τα παρακάτω:

Για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό που επιστρέφει στις νοσοκομειακές δομές, μετά τη λήξη του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 ισχύουν τα εξής μέτρα:

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή ΚΝ95)

– Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο (2) φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο ΠΔ 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη. Το εν λόγω προσωπικό προσκομίζει υποχρεωτικά το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου στον Προϊστάμενο της δομής που εργάζεται.

– Ειδικώς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών του παρόντος δεν παρέχει τις υπηρεσίες του σε κλινικές κλειστής νοσηλείας όπως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Μονάδες Ογκολογικές και Μονάδες Νεογνών. Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε δομής υγείας δύναται να εξειδικεύει τις κλινικές κλειστής νοσηλείας  του πρώτου εδαφίου και να αποφασίζει σε ποιες επιπλέον Μονάδες της δομής το εν λόγω προσωπικό  δεν παρέχει τις υπηρεσίες του.

– Ο Προϊστάμενος κάθε δομής υγείας οφείλει να υποβάλει στη Διοίκηση της δομής που προΐσταται, κάθε εβδομάδα, έκθεση περί τήρησης ή μη των ως άνω μέτρων για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News