ΠΑΓΝΗ: Πρόκληση χωρίς όρια σε βάρος γιατρών - Έφοδοι σε σπίτια αναισθησιολόγων που νοσούσαν από κορωνοϊό (βίντεο)

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Πρόκληση χωρίς όρια σε βάρος γιατρών - Έφοδοι σε σπίτια αναισθησιολόγων που νοσούσαν από κορωνοϊό (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, ο γιατρός εργασίας πήγε στα σπίτια των αναισθησιολόγων που νόσησαν και ενώ είχαν δηλώσει θετικό τεστ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με απόφαση της διοίκησης οι αναισθησιολόγοι υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ για να διαγνωστούν εάν όντως είναι θετικοί

Εφόδους στα σπίτια των αναισθησιολόγων που νόσησαν από κορωνοϊό διέταξε η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ προκαλώντας για μια ακόμη φορά την οργισμένη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων  του ΠΑΓΝΗ  το οποίο έκανε λόγο για αυταρχισμό και προβοκάτσια. Όπως επισημαίνουν τέτοιες πράξεις προσβάλλουν το επάγγελμα του μάχιμου υγειονομικού που από το 2020 δίνει έναν ανυπέρβλητο αγώνα προς χάριν της δημόσιας υγείας.  

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο, ο γιατρός εργασίας πήγε στα σπίτια των αναισθησιολόγων  που νόσησαν  και ενώ είχαν δηλώσει θετικό τεστ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με απόφαση της διοίκησης οι αναισθησιολόγοι υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ για να διαγνωστούν εάν όντως είναι θετικοί.  

Το Σωματείο Εργαζομένων εξέδωσε ανακοίνωση όπου κάνει σαφές πως : «Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ αυτή τη φορά έστειλε τον ιατρό εργασίας στο σπίτι αναισθησιολόγων που νόσησαν με covid για να επιβεβαιώσει την ασθένεια με νέο τεστ! Ταυτόχρονα με εντέλλεσθε απαίτησε να ανοίξει αίθουσα χειρουργείου ενώ ήταν αδύνατον να καλυφθεί με ασφάλεια από το υπάρχον προσωπικό, αμφισβητώντας ανοιχτά τη δήλωση ασθένειας των συναδέλφων γιατρών που είχαν το θράσος να νοσήσουν με covid μέσα στην πανδημία! 

Αυτή είναι μια από τις συνήθεις πρακτικές επίδειξης αυταρχισμού και καλλιέργειας τρομοκρατίας και φόβου από πλευράς της διοίκησης. Ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τις άδειες των αναισθησιολόγων εμφανίζοντάς τες εκ των υστέρων ως εκπρόθεσμες, ενώ προχώρησε σε βραχυπρόθεσμη μείωση των χειρουργικών τραπεζιών ώστε να παρθούν ακριβώς κάποιες από τις πολλές ημέρες των χρωστούμενων αδειών!» 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η πράξη της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ είναι ηθικά καταδικαστέα εάν αναλογιστεί κανείς πως δεν έχει επιλυθεί ούτε ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα, ενώ με ύφος καυστικό κάνει σαφές πως η διοίκηση εφαρμόζει τον εκφοβισμό. 

«Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς κανένα από τα χρόνια προβλήματα να έχει επιλυθεί. Οι λίστες αναμονής για χειρουργείο στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, αριθμούν πολλούς χιλιάδες ασθενείς, τα τμήματα στενάζουν από την υποστελέχωση και τα χειρουργεία εντός και εκτός του νοσοκομείου με τους νόμους της κυβέρνησης θα γίνονται σύντομα επί πληρωμή. Καταλαβαίνουμε έτσι το άγχος της διοίκησης να μην πέφτουν τα «νούμερα» των χειρουργείων που αργότερα θα αποτελέσουν έσοδο του νοσοκομείου από τις τσέπες των ασθενών και γι’ αυτό ξεκινάει μια ώρα αρχύτερα την «αξιολόγηση» και τον εκφοβισμό του προσωπικού των χειρουργείων, αξιοποιώντας νομότυπα τεχνάσματα και εντέλλεσθε» υποστήριξε.  

Ο τηλεοπτικός φακός της ΚΡΗΤΗ-ΤV βρέθηκε εκεί όπου μίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων οι οποίοι  καυτηρίασαν τη στάση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ χαρακτηρίζοντάς την ως μία μορφή επίδειξης αυταρχισμού. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης υποστήριξε: «Το να στείλει γιατρό σε σπίτια εργαζομένων, προφανώς τυπικά την εντολή την έχει η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά θεωρούμε πως ήταν μια επίδειξη αυταρχισμού. Ήταν μια επίδειξη απαξίωσης του ρόλου των μαχόμενων υγειονομικών που τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό». 

«Δεν έχουμε ξανασυναντήσει η Διοίκηση να προβαίνει σε μια τέτοια απόφαση και πιο συγκεκριμένα να στέλνει ανθρώπους για να ελέγξουν συναδέλφους που έχουν νοσήσει» αναφέρει στην ΚΡΗΤΗ-ΤV με έκπληκτο ύφος ο ψυχίατρος διευθυντής ΕΣΥ στο ΠΑΓΝΗ κ. Βασίλης Κούδας. 

Οι αντιδράσεις από το προσωπικό του νοσοκομείου για μια ακόμη φορά ήταν θυελλώδεις απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές οι οποίες όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι προσβάλλουν βάναυσα το υγειονομικό προσωπικό που μάχεται σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας με υπερβάλλοντα ζήλο. 

«Εμείς  απαντάμε ότι δε τρομοκρατούμαστε. Δεν εκφοβιζόμαστε και ταυτόχρονα δε δεχόμαστε να απαξιωθεί από κανέναν ο ρόλος μας» είπε ο κ. Βρύσαλης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ αρνήθηκε να συνυπογράψει τις αναρρωτικές άδειες των γιατρών χρεώνοντας ημέρες αδείας από εκείνες που δεν είχαν λάβει την περίοδο της υγειονομικής κρίσης κάνοντας λόγο για ένα καθεστώς αυθαιρεσίας και τρομοκράτισης του προσωπικού. 

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της διοίκησης.  Καλούμε τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να μην επαναληφθεί και την καλούμε να ψάξει να βρει τις λύσεις για να απαντηθούν τα προβλήματα και όχι να τρομοκρατεί τους εργαζομένους που κάνουν μια γενναία και συνολική προσπάθεια για το καλό των ασθενών.» 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News