Δήμαρχος απέλυσε εργαζόμενο ως «Γκιουλενιστή» - Το έγγραφο και σε δήμους της Κρήτης

Κρήτη
Δήμαρχος απέλυσε εργαζόμενο ως «Γκιουλενιστή» - Το έγγραφο και σε δήμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας και φυσικά της Κρήτης έγγραφα από το συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους

Το ζήτημα της απόλυσης εργαζομένου στην τοπική αυτοδιοίκηση από δήμαρχο μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα παίρνει μεγάλες διαστάσεις,που ξεπερνούν κατά πολύ τα στενά όρια του δήμου αλλά και τις αρμοδιότητες ενός αυτοδιοικητικού παράγοντα.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, έχουν σταλεί σε όλους τους δήμους της χώρας και φυσικά της Κρήτης έγγραφα από το συγκεκριμένο δήμαρχο για την αντιμετώπιση τυχόν τέτοιων περιστατικών στην περίπτωση που απασχολούν Τούρκους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, στον δήμο Ιάσμου, ο δήμαρχος, μέλος της Μουσουλμανικής μειονότητας, λειτουργώντας ως εγχώριος… Ερντογάν προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενων με τις πρωτοφανείς κατηγορίες περί «εγχώριων τρομοκρατών» και «Γκιουλενιστών»! 

Συγκεκριμένα, ο μουσουλμάνος δήμαρχος Οντέρ Μουμίν με απόφαση του – όπως αυτή έγινε γνωστή μέσω της σελίδας του δήμου Ιάσμου στο Facebook – απέλυσε εργαζόμενο προγράμματος Κοινωφελούς Εργασία («διέκοψε την συνεργασία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση) με τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην «τρομοκρατική οργάνωση» όπως την χαρακτηρίζει FETÖ. Πρόκειται για την οργάνωση των «Γκιουλενιστών», δηλαδή των οπαδών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν – και μόνο αυτό – έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Συγκεκριμένα στην επίσημη σελίδα του δήμου στο FB αναφέρεται:

Συγκεκριμένα επίσημη σελίδα του δήμου στο FB σημειώνεται: Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:«Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι) της Ελισάβετ Τσουλίδου του Τάκη, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην εγχώρια εγκληματική οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ. Η Ελισάβετ Τσουλίδου αποτελεί σύνδεσμο και σχετίζεται με τον Σταύρο Καζάκη, τέως Δήμαρχο Ιάσμου και τον διαγραφέντα ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, τέως Πρόεδρο ΔΣ Ιάσμου, Μεχμέτ Μεχμέτ. Ενώ τέλος ο Μεχμέτ Μεχμέτ ανήκει ταυτοχρόνως και αποτελεί σύνδεσμο μεταξύ της Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ. Ο Μεχμέτ Μεχμέτ, ο σύζυγος του Λεμάν (συγγενείς του τέως Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν) αλλά και ο τέως Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, αποτελούν μέλη και της Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ».

«Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών : Αποφασίζει & διακόπτει, άμεσα & από σήμερα, τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του Νιαζή ΧΑΣΑΝ του Αλή, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο – Ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETÖ».

Όμως ο δήμαρχος δεν σταμάτησε εκεί. Απέλυσε και εργαζόμενη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με την …«κατηγορία» ότι είναι μέλος της «Εγχώριας Εγκληματικής Οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ»… Μια «οργάνωση» που όσο και αν αναζητήσαμε στοιχεία για τη δράση και την ύπαρξη της, δεν μπορέσαμε προς το παρόν να εντοπίσουμε.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του δήμου αναφέρεται και το όνομα του τέως βουλευτή Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον οποίον επίσης ο δήμαρχος …κατηγορεί ότι ανήκει και αυτός στην …«Διεθνή Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ».

Η σχετική απόφαση του δημάρχου μάλιστα αναρτήθηκε και στην Διαύγεια:

Αποφεύγει την επικοινωνία ο δήμος

Η aftodioikisi.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους του δήμου Ιάσμου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό. Στη μια και μοναδική σύνδεση που πετύχαμε με τη Γενική Γραμματεία του Δήμου, η υπεύθυνη ανέφερε «δεν θέλω να μιλήσω» και έκλεισε την τηλεφωνική γραμμή!

Στην Αθήνα ο δήμαρχος για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος»

Επίσης με έγγραφο που και αυτή δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο δήμος αποφάσισε: «Την ανάγκη έκτακτης μετακίνησης του Δημάρχου κ. Μουμίν Οντέρ στην Αθήνα από 23-12-2022 έως 1-1-2023 (επιστροφή) για λόγους εθνικής ασφάλειας και δημοσίου συμφέροντος»!!!

Τα ερωτήματα όμως που υπάρχουν είναι πολλά:

  • Με ποιο δικαίωμα ο δήμαρχος Ιάσμου προχωρά στην απόλυση – «διακοπή συνεργασίας» – δύο Ελλήνων πολιτών, εργαζομένων με συμβάσεις σε προγράμματα όπως αυτό της «Κοινωφελούς Εργασίας» και του «Βοήθεια στο Σπίτι» με την απίστευτη κατηγορίες ότι συμμετέχουν σε «τρομοκρατικές οργανώσεις»;
  • Ποιοι είναι οι «λόγοι εθνικής ασφαλείας και δημοσίου συμφέροντος» που οδήγησαν τον δήμαρχο να έρθει στην Αθήνα και με ποιους συναντήθηκε;
  • Γνωρίζει το υπουργείο Εσωτερικών – που είναι ο άμεσος πολιτικός προϊστάμενος – του δημάρχου τις αποφάσεις του;
  • Ποια είναι η θέση του υπουργείο Εξωτερικών απέναντι στις απίστευτες «καταγγελίες» του δημάρχου Ιάσμου περί «Διεθνούς Τρομοκρατικής Οργάνωσης FETÖ» και περί ύπαρξης «εγχώριας εγκληματικής οργάνωσης ΕΥΡ-ΑΚΗ».
  • Πώς θα διαχειριστούν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές τις αποφάσεις και τις κινήσεις του δημάρχου
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News