Στα ύψη το κόστος για τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων - Αντέχει παρά την ακρίβεια το σουβλάκι (βίντεο)

Κρήτη
Στα ύψη το κόστος για τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων - Αντέχει παρά την ακρίβεια το σουβλάκι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 3,5 ευρώ η μέση τιμή - Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή στο χοιρινό καλαμάκι αυξήθηκε από 1,8 ευρώ στα 2,20

Αποτελεί διαχρονικά το εύκολο και γρήγορο φαγητό για εργαζόμενους, φοιτητές, ξενύχτηδες ,για παρέες και οικογένειες. Το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι με πίτα, μπορεί να πλήττεται από την ακρίβεια , παραμένει όμως στις συνήθειες των καταναλωτών που δεν κόβονται.

Τον τελευταίο χρόνο οι λάτρεις του παραδοσιακού γύρου, είδαν την τιμή του να παίρνει την ανηφόρα. Οι ιδιοκτήτες των σουβλατζίδικων για να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των τιμών στις πρώτες ύλες, αναγκάστηκαν  να μετακυλήσουν το κόστος στους πελάτες τους. Έτσι, στην Κρήτη, η μέση τιμή του γύρου με χοιρινό , κυμαίνεται από 3,50 έως και 4,50 ευρώ.

Δε λείπουν και οι περιπτώσεις επαγγελματιών ωστόσο που κράτησαν σταθερές τις τιμές τους, χάριν της πελατείας τους και της παράδοσης τους.

Ο κ. Νίκος σε γνωστό σουβλατζίδικο της πόλης των Χανίων με ιστορία 55 χρόνων, φτιάχνει μαζί με τον αδελφό του σουβλάκι με πίτα που δύσκολα κανείς αντιστέκεται.

Ωστόσο όπως λέει, η μικρή επιχείρηση τους αντέχει επειδή δεν έχει προσωπικό.

Ενδεικτικό πάντως του ύψους των ανατιμήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο η τιμή στο χοιρινό καλαμάκι αυξήθηκε από 1,8 ευρώ στα 2,20. Είναι επίσης χαρακτηριστικό, το γεγονός ότι μια τετραμελής οικογένεια, χρειάζεται πλέον τουλάχιστον 20 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά.

Οι καταναλωτές, ακόμη και με περιορισμό στον αριθμό των γύρων που απολάμβαναν, προσπαθούν να τον κρατήσουν ανάμεσα στις συνήθειες, που η κρίση ακρίβειας δεν κατάφερε να αγγίξει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News