Ηράκλειο: Σε πλήρη ετοιμότητα η Τροχαία για τις γιορτές - Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Σε πλήρη ετοιμότητα η Τροχαία για τις γιορτές - Ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος της Τροχαίας μια αναίμακτη εορταστική περίοδος

Εκτεταμένοι θα είναι οι τροχονομικοί έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Με στόχο την ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών, κλιμάκια θα βρίσκονται σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο, τόσο της ενδοχώρας όσο και της πόλης. Την ίδια ώρα, με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», η Τροχαία Ηρακλείου και ο σύνδεσμος επαγγελματιών επισιτισμού και διασκέδασης Νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.  

Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τροχονόμοι - αστυνομικοί και μέλη του συνδέσμου θα ενημερώσουν θαμώνες καταστημάτων και διερχόμενους οδηγούς για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση, ενθαρρύνοντας τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής: «ΕΝΑΣ δεν πίνει, ΟΛΟΙ επιστρέφουν».

Η χρονιά που φεύγει σφραγίστηκε από την ανθρωποθυσία των Κρητών στους δρόμους της Κρήτης. Περισσότεροι από 50 είναι οι νεκροί και φέτος με τον αριθμό αυτό να στοιχειώνει το νησί και να φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News